Штучна або жива новорічна ялинка: аргументи «ЗА» і «ПРОТИ»

Штучна або жива новорічна ялинка: аргументи «ЗА» і «ПРОТИ»
В Україні неоднозначно ставляться до новорічного прикрашання будинку живими хвойними деревами.
Багатьох хвилює питання охорони навколишнього середовища і масової вирубки ялинок напередодні новорічних свят. Одні консервативні і вважають, що Новий рік без ароматної живий ялинки неможливий, інші вибирають альтернативу, купуючи штучні ялинки.
Аргументи «ЗА» натуральну ялину

1. Хвойний аромат
Жива ялинка приємно і ненав'язливо пахне натуральною хвоєю, корою, смолою, пишним зимовим лісом і теплим дитячим святом. Це емоційна складова аргументів «ЗА» натуральну ялину.

2. Еко-продукт
Природне походження живої ялинки поза сумнівами. Це натуральне дерево, яке виросло в лісі, і, на відміну від пластмасових і полімерних штучних ялинок, не заподіє шкоди здоров'ю.
Лісова красуня виділяє в повітря корисні речовини – бактерицидні ефірні масла, які допомагають організму людини впоратися з застудою і вірусами.

3. Приємний природний зовнішній вигляд
Досконалість кожної голочки, довжина, розташування гілок і шишок – це гармонія, створена природою. Якою б якісною і дорогою не була штучна ялинка, ідентично повторити зовнішній вигляд натуральної ялинки вона не зможе.
Навіть невеликі вади і нерівності натуральних ялинок додають їм шарму та індивідуальності.

4. Ціна
Витратити 100–300 гривень один раз на рік на живу ялину не так накладно, як відразу викласти тисячу гривень – за якісну штучну ялинку.

5. Відсутність труднощів при зберіганні
Живу ялину не потрібно поетапно збирати і правильно зберігати, а можна просто викинути. Натуральна ялинка відразу готова до установки, а після свят відправляється на звалище. Так, господарям квартири не доведеться придумувати, як і де тримати цілий рік штучний аналог лісової красуні.

Аргументи «ЗА» штучну ялинку

1. Багаторазове використання
Штучну ялинку можна використовувати в оздобленні житла багато років поспіль, і вона не втратить привабливий зовнішній вигляд. Перед Новим роком не потрібно витрачати час на вибір і транспортування живої ялини з ринку або бази.

2. Відсутність голок на підлозі
Голки живий ялини або сосни опадає вже через п'ять-шість днів після перебування в квартирі. Вони розносяться по всьому будинку, і зібрати їх буває вкрай складно. Штучна ялинка не обсипається і не «смітить» в квартирі.

3. Дбайливе ставлення до природи
Безумовно, один з найголовніших аргументів проти живих ялин – це турбота про навколишнє середовище і екосистемі. Це благородний принцип, до якого потрібно прагнути і слідувати.
Щороку мільйони дерев зрубують для створення радісного настрою людей. Іноді від невеликого хвойного лісу після новорічних свят залишається лише гола галявина. Це привід задуматися про безсовісний споживацькому ставленні людини до природи і переглянути цей підхід.

4. Бездоганність виду і форми
Якісна штучна ялинка виглядає навіть краще, ніж натуральна. На пластиковій або полімерної їли відсутні шорсткості, нерівності стовбура, гілок, шишок і перепаду кольору хвої. Симетричні штучні ялини створені для перфекціоністів і справжніх цінителів лаконізму і ідеальної акуратності.

5. Міцність голок, гілок, стовбура
Голки і гілки штучної ялинки міцні і пружні. Вони тримають форму, не склеюються, не гнуться і не ламаються під вагою іграшок, гірлянд і вогників.
Безумовно, і живі і штучні ялинки мають право на існування в будинках українців. Переваги живий їли – це недоліки штучної і навпаки. Але найголовніше – слід пам'ятати, що для ідеального Нового року – радісного, хвилюючого і запам'ятовується, ялинка не завжди обов'язкова. Рецепт свята проста – досить оточити себе коханими людьми, смачними стравами та веселими розвагами!
Джерело: domik.ua


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.