«Доступне житло»: як держава допомагає українцям придбати квартири

«Доступне житло»: як держава допомагає українцям придбати квартири
«Доступне житло» – це державна підтримка для придбання житла. Вона може покривати 30-50 % вартості квартири або будинку.
Програма «Доступне житло» практично не фінансувалася з 2015 року. В кінці листопада відновили програму і виділили на неї 30 млн гривень, повідомляє «Сьогодні».
Раніше в програмі могли брати участь лише ті, хто стоїть в черзі на квартиру – соціально незахищені категорії населення. Але в цьому році в програму включили і тих, хто взагалі не має житла.

Хто може взяти участь у програмі:
- українці, які потребують поліпшення житлових умов;
- той, хто не має власного житла. При цьому нерухомість на непідконтрольних територіях не враховується.
- той, хто має житлову площу менше 13,65 кв. м.
- середній дохід членів сім’ї в розрахунку на одну людину на місяць не повинен бути більше ніж п’ять середніх зарплат в регіоні. Наприклад, у -
херсонській області середня зарплата в жовтні була 5969 гривень. Сім’я з чотирьох осіб із загальним доходом 20 тис. гривень – 5 тис. на людину, може подавати заяву на участь у програмі.
Для тих, хто потребує поліпшення житлових умов, держава покриє 30 % вартості житла. В цьому році вперше в програму включені учасники АТО і переселенці – для них держава покриє 50 % від вартості квартири.
У кожному населеному пункті місцева влада визначає максимальну вартість квадратного метра для житла. При цьому будинок або квартира повинні бути в новобудові.
У 2017 році держава виділила на програму 30 млн гривень, на 2018 в держбюджеті закладено 100 млн гривень.
Також в Україні є програма пільгового кредитування житла для молоді. За програмою державний кредит можуть отримати українці до 35 років строком до 30 років з відсотковою ставкою до 3 %. Однак і на цю програму у держави поки що не вистачає грошей. Останні три роки з держбюджету взагалі не виділялися кошти на кредитування купівлі житла.
За матеріалами Сьогодні.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.