Київрада хоче повністю заборонити поліетиленові пакети

Київрада хоче повністю заборонити поліетиленові пакети
85 депутатів Київської міської ради направили звернення до Верховної Ради України щодо необхідності прийняття закону про заборону використання та продажу поліетиленових пакетів, передає Іtc.ua.
Щороку в країнах ЄС використовують понад 800 тис. тонн одноразових поліетиленових пакетів. В середньому, на одного європейця припадає 190 пакетів. Лише 6 % з них переробляється. Кожен українець щороку використовує 500 поліетиленових пакетів. Вони повністю розкладаються лише за 100 років (за іншими даними – 500 років), забруднюючи довкілля. Зважаючи на це, близько 40 країн світу вже заборонили або обмежили їх використання.
Постійна комісія Київради з питань екологічної політики підтримала ініціативу про заборону використання і продажу одноразових поліетиленових пакетів. Вона була зареєстрована на сайті електронних петицій Київської міської ради. Однак вирішити це питання можна лише на державному рівні. З цією метою Київрада звернулася до Верховної Ради України з проханням вирішити питання заборони використання поліетиленових пакетів на законодавчому рівні.
З 2017 року безумовна заборона на використання поліетиленових пакетів та пластикової тари діє у Франції. Подібну ініціативу також підтримали вже дев’ять країн Африки.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.