Синдром хронічної втоми!

Синдром хронічної втоми!
Синдром хронічної втоми, або кажучи по-науковому, неврастенія — одне з найпоширеніших захворювань нашого часу. Хворобу не слід плутати з простою втомою, яка є природною реакцією організму на перевтому і свідчить про те, що людині необхідно відпочити.

Синдром хронічної втоми — це безпричинна, яскраво виражена, виснажлива втома, яка не проходить після відпочинку і не дозволяє людині жити в нормальному ритмі. Найбільше синдрому хронічної втоми підтверджені люди розумової праці, керівники та менеджери, які займають відповідальні пости, а також люди емоційні і гіпервідповідальні.

Які ж симптоми синдрому хронічної втоми?

Синдром хронічної втоми!
Почуття тотальної втоми, яке наростає день у день. Здається, що тебе завалює лавина справ великих і маленьких, а у тебе немає сил вирішити жодного завдання.
Сон не приносить відпочинку. Ви прокидаєтесь таким ж втомленим, як і засинали ввечері.
Різко знижується працездатність, пам’ять, концентрація, логічне мислення.
З’являється слабкість, дратівливість, хочеться плакати. Крім того з’являються симптоми нездужання, загострюються прояви вегето-судинної дистонії (тахікардія, запаморочення, безсоння, задишка). Далі додається почуття туги і зневіри, а там вже і до депресії рукою подати.

Що ж робити?

Наш мозок любить, коли йому дають можливість обробити одну задачу в одну одиницю часу. Найбільше ми виснажуємо наш мозок, коли беремося за багато справ одночасно і кидаємося з боку в бік, розсіюючи нашу увагу. Таким чином, нам потрібно взяти за правило «роблю тільки те, що роблю», а не хапаюся за десять справ одночасно. До речі кажучи, цьому правилу слідують всі суперорганізовані люди.

Обов’язково потрібно чергувати розумові і фізичні навантаження. Ніщо так не розвантажує психіку як зміна видів діяльності. Особливо корисна щоденна релаксація і медитація, хоча б 15 хвилин на день, піші прогулянки не менше 1 години в день. Дуже важливе дотримання режиму праці та відпочинку. Нашій психіці набагато зручніше жити за розкладом, а не коли її весь час смикають.

Змініть своє ставлення. Великою перешкодою до психічного здоров’я є така звичайна для людини річ, як відповідальність. Але це не та відповідальність, яка нам необхідна, а це гіпервідповідальність, заснована на якомусь страху (тривозі), наприклад, не виправдати чиїсь очікування, зробити щось не так. При цьому людиною ігнорується найголовніше — відповідальність за себе (за власне психічне, емоційне і фізичне здоров’я).

На завершення хотілося б поділитися народною мудрістю:

«Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити. І дай мені мудрість відрізнити одне від іншого! »

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.