Що допоможе поліпшити сон?

Що допоможе поліпшити сон?
1. Перед сном необхідно розслабитися.

Природно, це буде складно зробити після бурхливих веселощів або інтенсивних спортивних тренувань, з’ясування стосунків, відвідування новинних порталів в Інтернеті або перегляду телевізійних передач.

За спостереженнями вчених, навіть ті, хто буквально миттєво засинає під телевізор, не можуть повною мірою відновити свої сили, такий сон складно назвати здоровим.

Поліпшити сон допоможе розслаблююча тепла ванна, сеанс ароматерапії, читання улюбленої книги, спілкування з коханою людиною.

Приблизно за годину до сну рекомендується приглушити в кімнаті світло.

Що стосується світла нічника, то він, безумовно, допомагає заснути маленьким діткам, але для сну дорослої людини нічник здатний стати перешкодою, поряд з палаючими індикаторами сучасних електронних пристроїв.


2. Баланс тепла і прохолоди.

Повноцінно відпочити в жаркій кімнаті не представляється можливим, поліпшити сон допоможе провітрювання, охолодження повітря до 18-20 градусів, при необхідності, його зволоження.

Недарма, народна мудрість рекомендує нам тримати голову в холоді, а ноги в теплі.

Адже науково доведено, що зігрівання кінцівок сприяє розслабленню, якнайшвидшому засинанню.


3. Вечірній будильник.

Всупереч традиційному підйому по будильнику вчені виявили новаторський підхід.

Так, сигнал будильника встановлювався на вечірній час, коли було необхідно відправлятися в ліжко.

Дисципліноване ставлення до відбою дозволило випробуваним вчасно лягати спати, отже, висипатися і прокидатися з ранку в потрібний час.


4. Ліжко — місце для сну і відпочинку.

Здавалося б, з чим тут можна посперечатися, але на ділі виявляється, що багато людей люблять в ліжку перекусити, подивитися телевізор, поговорити по телефону, а то й попрацювати на комп’ютері.

Таким чином, на підсвідомому рівні всі ці заняття заважають швидкому засипанню і повноцінному відпочинку в ліжку, для них краще підшукати інше місце.

Крім того, звичайно, варто приділити увагу і вибору якісних постільних речей, а також моделі самого ліжка, тоді вже, точно ви зможете поліпшити сон і самопочуття.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.