Основні правила фітодизайну будинку

Основні правила фітодизайну будинку
Перед початком озеленення квартири, будинку або котеджу необхідно визначити для себе цілі, тобто вирішити, який рівень озеленення приміщення передбачається. І відповідно до цього плану планувати фінансові витрати і час, необхідний на оновлення житла.
Без кімнатних рослин інтер’єр будь-якої квартири і будинки здасться холодним і незатишним. Ніщо так благотворно впливає на людину як живі кімнатні рослини.

Не слід забувати, що всі зелені рослини вимагають регулярного догляду: поливання, обприскування, видалення сухого листя і квітів. Деякі з них некапризну, досить полити їх раз на тиждень, зрідка протирати від пилу і вони довгий час будуть радувати своєю красою. Інші домашні квіти вимагають спеціального освітлення взимку, постійної температури повітря і підвищеної вологості. З такими рослинами важко впоратися починаючому любителю квітів.
Основні правила фітодизайну будинкуФітодизайн приміщення – це зміна його художнього образу з нововведеннями у вигляді рослин, квітів і декору. Залежно від задуму з озеленення будинку можливе додавання в інтер’єр приміщення горшочних рослин, декору і кашпо однієї стилістики і тематики. Контейнери з квітами можна розташовувати прямо на підлозі, красиві квіткові горщики стануть додатковою прикрасою підвіконня, шафи, туалетного столика і навіть робочого столу.

Завдання фітодизайну вирішують фахівці, вони вибирають не тільки рослини, але і декор в певному стилі. Зайнятися озелененням можна і самостійно. При цьому уникайте наступних помилок:
Основні правила фітодизайну будинку
- Розміри рослин повинні відповідати приміщенню – при розміщенні в невеликій кімнаті великого рослини є ризик захаращення простору. Кашпо або керамічний горщик, в яке буде поміщено рослина, теж виконує роль інтер’єру. Його розміри і стиль повинні бути гармонійні як з навколишнього меблями, так і з самим рослиною.
- Купуючи рослину, необхідно переконатися в тому, що воно здорове і не загине в перший же тиждень. Обов’язково перед покупкою поцікавтеся, які умови йому потрібні.
- При розміщенні в будинку, квартирі декількох рослин необхідно знати їх умови утримання. Не можна скласти дизайнерську композицію з кімнатних квітів, якщо одна рослина росте в умовах сильної освітленості, а інше віддає перевагу тінь. Це може привести до хвороби і загибелі їх.
- Пересаджуючи рослини в красивий горщик, обов’язково купите збагачену необхідними добривами землю. Коренева система індивідуальна у кожного кімнатної рослини, один вид повинен розміщується глибокому горщику, для іншого потрібно широка каганець, третій поміщають в маленький контейнер щоб він швидше зацвів. У магазині можна знайти кашпо різних стилів, дизайну і розміру.
Щоб рослини довго жили і приносили радість необхідно дотриматися всіх правил догляду.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.