Особливості прогріву бетону в зимовий період

Особливості прогріву бетону в зимовий період
Роботи, пов’язані з бетонуванням, проводяться цілий рік, тому неприпустимо в зимовий період допускати перетворення рідини в лід, так як в цьому випадку процес гідратації зупиняється і сам процес затвердіння бетону припиняється, а структура матеріалу пошкоджується, і вже не відновлюється навіть після розморожування льоду.

Затвердіння бетону в зимовий період здійснюється набагато швидше і якісніше, якщо періодично вдаватися до його нагрівання. Робити це можна, використовуючи для цієї мети зварювальний апарат, інфрачервоні промені або електроди.

Найбільш затребуваним серед перерахованих вище способів є прогрів бетону електродами і спеціальними нагрівальними проводами ПНСВ. Даний метод полягає в проходженні електричного струму через бетон, для чого використовуються певні типи електродів.

Пластинчасті електроди являють собою, як зрозуміло з назви, пластини, монтаж яких здійснюється на внутрішньої поверхні опалубки, так як таким чином забезпечується кращий контакт з бетонною сумішшю. Отримане електричне поле починає розігрівати бетон до потрібної температури, яка далі протримається протягом певного часу.

Смугові електроди представлені смугами, ширина яких становить 40-45 см. Розташування їх можливо з обох сторін поверхні, а тому в момент підключення струму в тому шарі, який прилягає до бетону, утворюється електричне поле.

Струнні електроди використовуються для того, щоб виконувати прогрів бетону в конструкціях циліндричної форми. По центру такої конструкції розташовується струнний електрод, після чого опалубка виготовляється зі спеціального струмопровідного листа.

Стрижневі електроди представлені своєрідною арматурою, яка розташовується усередині бетону з урахуванням певного розрахункового кроку. Ті електроди, які розташовуються по краях, укладаються таким чином, щоб від них до опалубки витримувалося відстань в 4 см. Саме такий метод найчастіше застосовується для розігріву бетонної суміші в складних конструкціях.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.