Цікаві факти про гіпноз...⏳

Цікаві факти про гіпноз...⏳
⏰. Термін «гіпноз» вперше був прийнятий на початку 1840-х років шотландським хірургом Джеймсом Брейді, але реальна практика почалася задовго до того, сотні років тому. У ведичній культурі Індії, хворих часто занурювали в стан гіпнозу, так званого «храмового сну», в спробах вилікувати. Подібні вірування належали древнім грекам, які присипляли людей в храмах для лікування. Лікувальний гіпноз так само використовувався в Стародавньому Єгипті, згідно з документами, виявленими в гробниці, яка датується 1500 років до нашої ери.

⏰. І не потрібно качати ніяким маятником перед обличчям. Самогіпноз включає в себе методики самонавіювання, розроблені на початку двадцятого століття французьким психологом Емілем Куе. Побудовані за принципом того, що «виключно все займане ваш розум — реально». Теоретично, людина виявляється в змозі повірити в те, що двері не можливо відкрити, навіть якщо вона відкриті, при тому що його сила волі заперечує цей факт. Одним з ключових вимог до самогіпнозу, та й до будь-якої форми гіпнозу, це те, що загіпнотизована людина повинна хотіти щоб це відбулося. Якщо ви будете чинити опір, то гіпноз просто не спрацює.

⏰. Історично склалося, що гіпноз здатний полегшити фізичний біль — гіпнотерапія широко використовувалася в 1800-х роках. В даний час, практикуючі гіпноз можуть позбавити від помірного болю, скажімо шкірного, місцевого характеру — від невеликих опіків і укусів комах. Однак більш яскравим прикладом є гіпноз для пологів. Працюючи з передумовами, пов’язаними зі страхом труднощів пологів, його прихильники стверджують, що гіпноз зменшує біль. Наукові дослідження, зроблені ще в 1950-і і по нинішній час, стверджують, що існує достатньо переконливих доказів того, що гіпноз сприяє погашенню больових відчуттів у людини.

⏰. У 1847 році Римська католицька церква вирішила звернути увагу на те, що гіпноз пов’язаний з дияволом, але при цьому пояснила, що практика не є «аморальною якщо не призводить до недозволеного». Християнська позиція змінюється в залежності від виду віросповідання, але більшість великих церков приймають гіпноз, принаймні в деякій мірі, хоча і не афішують це. Оскільки ідеєю гіпнозу є приміщення людини в несвідомий стан, деякі з релігійних напрямків побоюються, що людина може так само піддатися «диявольській спокусі».

⏰. Не залежно від того наскільки скептично ви до цього ставитеся, в середньому з людиною відбувається два нападу навіювання щодня. Вони можуть відбуватися випадково, коли ви читаєте книгу, випиваєте дивлячись улюблений фільм або передачу, або просто дивлячись на будь-які «заворожено». Це те саме відчуття, коли минуло трохи часу, але ви не можете згадати, як. Всі завжди гуляють, але не всі можуть згадати, що сталося по дорозі, тільки якщо з вами що-небудь не сталося в цей момент....


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.