Цікаві факти про «хрущовки»...

Цікаві факти про «хрущовки»...
Це не так — перші багатоповерхівки такого типу будувалися ще в двадцятих роках минулого століття в Амстердамі. Отже, представляємо вам цікаві факти про «хрущовки».

1. В СРСР цю ідею підхопили вже в п’ятдесяті, за часів правління Микити Сергійовича Хрущова, звідси і назва будинків. Хоча, плани забезпечити радянських громадян доступним житлом розроблялися ще в кінці сорокових, в епоху Сталіна.
2. Масове будівництво «хрущовок» почалося в районі підмосковного села Черемушки. Тут в п’ятдесяті-шістдесяті роки виріс цілий район, забудований типовими будинками-близнюками.
3. «Хрущовки» розглядалися як тимчасове житло, і були розраховані на 25 років. Після чого, на думку Микити Сергійовича, в країні настане комунізм, і жителі країни будуть забезпечені більш зручним житлом. Але, багато «хрущовок» благополучно дожили і до наших днів. Фахівці навіть стверджують, що при своєчасному капітальному ремонті будівлі вона цілком здатна простояти більше 100 років.
4. Характерна особливість «хрущовок» — плоскі дахи. На покрівельному матеріалі вирішили економити, тому дах заливався бітумом. Горищні приміщення в будинках стали дуже низькими.
5. Розробкою будинків такого типу займався архітектор Віталій Лагутенко — саме його вважають основоположником панельного домобудування в Радянському Союзі. Правда, про Віталія Лагутенко чули не всі, а ось про його онука, рок-музиканта Іллю Лагутенко, знають в нашій країні всі любителі музики.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.