Як кинути курити раз і назавжди.

Як кинути курити раз і назавжди.
Для чого і чому потрібно перестати курити.
Насправді позбутися паління легко, адже ця проблема, можливо, більше психологічного характеру, ніж фізіологічного. Для того щоб перемогти залежність самостійно в домашніх умовах, необхідно мати лише тверде бажання розлучитися з сигаретою, а також усвідомлення того, що вона абсолютно не потрібна для нормального життя.

Головний помічник у боротьбі з нікотиновою залежністю – мотивація. Зверніть увагу, як зміниться життя на краще відразу ж після відмови від сигарет:

📌нормалізується артеріальний тиск;
📌збільшиться вміст кисню в крові;
📌покращиться кровообіг в судинах;
📌кровопостачання мозку і серця.

Через деякий час:

📌повернуться смакові відчуття і нюх;
📌піде огидний запах з рота; покращиться стан і колір шкіри;
📌пропаде задишка, кашель, запаморочення, швидка стомлюваність, на зміну прийде бажання активної діяльності, рухливості;
📌знизиться ризик серйозних захворювань серця і легенів.

До цих списків можна також додати гроші (зекономлені в результаті відмови від придбання чергової пачки сигарет) і самоповагу (адже дуже приємно довести самому собі, що ти не «слабохарактерна ганчірка»).

Не важливо, що це буде за день, головне, щоб він не переносився на більш пізній час, тому що відкладання загрожує затягуванням реалізації дій до нескінченності. Природно, чим більше стаж курця, тим складніше відмовитися від сигарети відразу. Різка відмова від куріння має свої негативні сторони, пов’язані із змінами в обміні речовин:
📌зниження імунітету, як наслідок висока захворюваність на ГРЗ, ГРВІ;
📌головні болі і запаморочення;
📌пригнічений настрій, висока роздратованість, нервозність, що може стати причиною депресій;
📌збільшення маси тіла.

З вищезазначених причин можна піти шляхом щоденного зменшення кількості випалених сигарет. Однак цей спосіб не такий ефективний і часто не приносить бажаного результату. Тому, перед тим, як розпрощатися з цигарками, було б краще підготуватися психологічно. Розкажіть про свій намір рідним, близьким, а особливо кращим колегам. Так вони швидше звикнуть до того, що охочих скласти їм компанію в курилці стане менше, і не будуть кликати вас по інерції (адже відмовитися буде дуже складно). Відмінний спосіб – дати обіцянку покінчити з сигаретами тим людям, перед ким особливо боїшся схибити (наприклад, теща, свекруха).

У житті курців є моменти, коли їм особливо хочеться затягнутися: після прийому їжі, під час ранкової кави, по дорозі в офіс. Ці звички будуть найскладнішою перешкодою на шляху до успіху. Спробуйте придумати, чим їх можна замінити. Наприклад, після їжі – пожувати жувальну гумку, а по дорозі на роботу – поспілкуватися по мобільному з добрим приятелем. Швидко кинути палити в домашніх умовах допоможуть продукти, що містять нікотинову кислоту. Подбайте про те, щоб на столі були картопля, курячі яйця, арахіс, бобові. І навпаки, виключіть з раціону алкоголь, каву, а також гостру, солону і копчену їжу. Ще один дієвий спосіб – позбутися від речей-ритуалів. Прибираючи у квартирі, викиньте всі ті предмети, які нагадують про згубну звичку: цигарки, попільниці, запальнички.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.