Цікаві факти про кальцій

Цікаві факти про кальцій
1. Кальцій не здатний виділятися організмом. Це дійсно так. Тіло людини має щодня отримувати певну кількість кальцію. Якщо ви не споживаєте норму кальцію — то зуби ніколи не будуть здоровими, так само як і кістки. Необхідно дотримуватися збалансованого харчування.
2. Для обміну речовин кальції настільки ж необхідний. Він допомагає регулювати кров’яний тиск і порушення серцево-судинної системи. Також кальцієм в Африці лікують укуси павуків з високим рівнем отруйності.
3. Про норму кальцію — в добу його потрібно від 100 мкг для дорослої людини. Жінкам середнього віку до 1200 мкг. В 1% молока міститься 300 мкг кальцію — це 1/5 від норми.
4. Якщо в організмі гостра нестача кальцію — захворювання, пов’язані з кістками, такі як остеопороз або йому подібні з’являються негайно.
5. Препаратів, які містять в своєму складі кальції — кілька. Основними з них є карбонад і цитрат кальцію. Перший купується в аптеці, а ось другий ми їмо разом з продуктами харчування. Так що якщо ви приймаєте добавки — намагайтеся їсти менше продуктів з вмістом цитрату кальцію, оскільки перебір кальцію, теж погано.
6. Глюконат кальцію — ефективний і найбільш простий спосіб поповнення кальцію в організмі. Він потрібен для підтримки правильного складу крові. Також він впливає на рівень калію. У деяких людей цей показник важливий, важкі захворювання зачіпають його сильніше.
7. Кальцій здатний запобігти раку на ранніх стадіях, а й боротися з ним, коли вже є явні порушення. Деякі дослідження в світових медичних центрах показують, що вміст кальцію в певних пропорціях дозволяє зростати раковим клітинам швидше. Тобто боротися ефективніше, виявляти на ранніх стадіях, коли рак виліковний.

Можна дотримуватися дієти і їсти продукти з вмістом кальцію, однак його як уже писалося вище поповнити і іншими засобами. А вітамін D вживати в поєднанні, і в результаті мати високу засвоюваність і метаболізм.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.