Твоє хобі - англійська? Тоді це точно тебе зацікавить

Твоє хобі - англійська? Тоді це точно тебе зацікавить
1. Всі ми чудово знаємо, що sheep — вівця, а lamb — ягня, cow — корова, а calf — теля і так далі. А чи знає хто-небудь, як в англійській мові називають дитинчат їжачка? Правильно, ніхто не знає. А чому? Та тому, що до цих пір вони просто називалися baby hedgehog. Цілком можливо, цій несправедливості скоро офіційно буде покладено край. Вже зараз фахівці називають цих милих крихт ласкаво «hoglets», або «hedgehoglets».

2. Англійська мова виключно багата синонімами. І у якого слова, як ви думаєте, найбільше налічується синонімів? Барабанна дріб!!!!! Це слово «drunk». Описати стан сп’яніння англійською мовою можна за допомогою майже 3 тисяч слів і виразів. Саме стільки синонімів зібрав американський письменник Пол Діксон для своєї книги «Drunk: the Definitive Drinker’s Dictionary». Результат, записаний в книзі рекордів Гінесса, скромніше: 2241 синонімів. До речі кажучи, «п’яні висловлювання» колекціонував Бенджамін Франклін. В 1737 році в його списку їх було 228. Список Франкліна потім поповнювали такі відомі особистості, як Томас Пейн, Чарльз Діккенс, Амброз Бірс, Ленгстон Хьюз і інші. А скільки ви зможете нарахувати?

3. Трохи про парадокси сучасної англійської мови, щоб нам всім не потрапити, прямо скажемо, в халепу. Пам’ятайте, друзі, коли сучасні англійці кажуть «bad», часто вони мають на увазі «good»! Хто б міг подумати … Але це не єдиний «перевертень» в історії англійської мови. Слово «awful» коли — то означало «хвилюючий», тепер же «жахливий» і «artificial» означало «зосередження мистецтва», а нині «штучний» або «ненатуральний».

4. А ось цікавий зразок еволюції англійської мови. «Butterflies» (метелики) колись називали «flutterbyes».

5. Хто-небудь знає звідки походить слово «бойкот»? Ось невеличкий екскурс в історію. В середині 19 століття жив собі молодий чоловік, якого найняв ірландський граф, щоб той, у свою чергу, збирав ренту з орендарів. Фермери категорично ігнорували його і відмовлялися платити. Так ось до чого я, того хлопця звали Charles C. Boycott.

6. Британські вчені змогли встановити найстаріші англійські слова. За словами дослідників з університету Редінга, серед них — такі слова, як I (я), we (ми), two (два) і three (три). Вважають, що вони виникли десятки тисяч років тому. Вчені провели своє дослідження за допомогою комп’ютерної системи, що моделює зміни лексики в англійській і спорідненій з ним мовами. На підставі цієї моделі, стверджують вони, можна передбачити, які слова можуть скоро вийти з ужитку. У цей список, серед інших, входять слова squeeze (стискати), guts (нутрощі), stick (палиця) і bad (поганий).

7. Чи могли б ви уявити хоча б на хвилину, що може бути слово в словнику, у якого немає значення? Нісенітниця якась, чи не так? А в словнику англійської мови (приблизно з 1932 р по 1940 р) таке слово було присутнє. Це було слово «Dord». І сталося це через безглузду помилку. Пізніше це слово стали називати слово-привид. 8. І, нарешті, згідно закону штату Іллінойс, там є незаконним говорити на англійській мові. Офіційно визнається одна єдина мова «американська»! Звичайно, це далеко не повний список всіх цікавих фактів про англійську мову. Давайте поповнювати його разом з нами!



Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.