Цікаві факти про косметику

Цікаві факти про косметику
💄. Заможні жительки Стародавнього Китаю для молодості шкіри натирали своє обличчя матерією з шовку. З наукової точки зору така процедура досить обгрунтована. Вся справа в виникаючих слабких електричних імпульсів, які стимулюють оновлення клітин. До речі, саме на основі цих знань і створено багато сучасних салонних апаратів.

👄. У регіоні Мертвого моря археологи виявили стародавню косметичну лабораторію I століття до нашої ери. На її території були знайдені жорна для розтирання цілющих трав, котли для ароматичних сумішей, амфори з запашними речовинами....

💄. У Стародавньому Китаї довгі нігті на руках жінки (до 25 сантиметрів) були ознакою її вищого походження.

👄. Першим макіяж на обличчя, почали наносити єгиптяни. За ними це мистецтво підхопили римляни і греки.

💄. Наполеон і іспанський король Георг II вважаються першими володарями духів. Секрет виготовлення парфумів тримався в строгому секреті під страхом страти.

👄. Відомий вчений і лікар Стародавньої Греції Гіппократ для збереження молодості шкіри рекомендував своїм пацієнткам використовувати спеціальну мазь, що складається з печінки ящірки, червоного вина і оливкової олії.

💄. «Папірус Еберта», що датується 2000 роком до нашої ери, знаменитий тим, що в ньому описаний рецепт першої фарби для волосся цариці Єгипту Сес. Це – перше застосування хни для фарбування волосся.

👄. У XVIII столітті серед жінок популярною була маска з свіжої телятини для омолодження шкіри особи.

💄. Мешканки Риму настільки захопилися заморською косметикою, що Сенату довелося прийняти ряд законів, що обмежують імпорт. Справа в тому, що закупівля різноманітних засобів з Єгипту, Аравії і Китаю дуже вдаряла по казні.

👄. Пудра увійшла в моду в XVII столітті. У той час її застосовували для волосся та обличчя і чоловіки, і жінки. Трохи пізніше почали використовувати шматочки шкурок мишей в якості накладних брів, а за щоки ховали кульки з пробки – для додання обличчю більш округлої форми.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.