Поради на кожен день

Поради на кожен день
🚀 Для зниження рівня радіації на робочому місці достатньо поставити поруч з комп'ютером звичайний кактус. Його антирадіаційні властивості, як припускають, пояснюються пристосованістю цієї рослини до виживання.

🚀 Щоб зберегти шкіряний виріб до наступного сезону, потрібно шкіру протерти лимоном, потім змастити гліцерином і можна прибирати на літо в шафу.

🚀 Білий слід, що з'явився на полірованій поверхні меблів від того, що на неї поставили якийсь гарячий предмет, можна знищити, протерши його спиртом з рослинним маслом. Терти треба чистої вовняною ганчіркою колоподібними рухами, поки пляма не зникне.

🚀 Кришталь, скляні вази знову набувають блиск, якщо їх прополоскати в розчині води з 2 л. оцту і 1 л. солі.

🚀 Коміри піджаків і жакетів, забруднені через тривалу шкарпетки, змочіть водою, а потім ретельно протріть щіткою, змоченою в нашатирному спирті, потім знову мокрою ганчіркою.

🚀 Нове взуття протріть зсередини 3-процентним розчином оцту.

🚀 Лаковане взуття очищають від пилу тампоном, змоченим у молоці і змазаним яєчним білком і натирають до блиску фланеллю - при такому догляді лак не жолобиться і не тріскається.

🚀 Штани, розірвані гострим предметом, необов'язково зашивати: покладіть під розірване місце шматок такої ж тканини, змащеній яєчним білком (буде потрібно всього крапля), і пропрасуйте з вивороту гарячою праскою.

🚀 Пляма іржі можна вивести з будь-якої тканини, якщо покласти на забруднену ділянку загорнутий в марлю або промокальний папір шматочок лимона і притиснути його праскою.

🚀 Одяг, забруднений жувальною гумкою, покладіть в холодильник. Але ненадовго, до тих пір, поки жуйка затвердіє. Тоді струсіть її, як засохлу глину.

🚀 Зелень довше збережеться, якщо її, попередньо промити і обсушити на рушнику, скласти в скляну банку з щільно закритою кришкою і поставити в холодильник.

🚀 Якщо суп пересолений, зваріть в ньому 2-3 натерті на тертці картоплини, поклавши їх у марлю.

🚀 Щоб овочі швидше зварилися, треба потримати їх попередньо в невеликій кількості підсоленої води.

🚀 Жорстке відварне м'ясо стане м'яким, якщо після зняття з бульйону піни до нього додати столову ложку горілки.

🚀 Підпалини можна видалити за допомогою ріпчастої цибулі: розрізати головку, протерти нею пляму і промити її розчином миючого засобу.

🚀 Тупий ніж легше заточити, якщо попередньо протягом півгодини потримати його лезо в слабкому сольовому розчині.

🚀 Ножі необхідно тримати окремо від інших металевих предметів. Стикаючись з виделками, леза ножів швидко тупляться і вимагають частої точки.

🚀 Щоб у кімнаті був приємний запах, налийте декілька крапель духів або одеколону на незасвічену електролампу, потім увімкніть її, і по кімнаті негайно пошириться аромат.

🚀 Нову сковорідку необхідно прожарити з жиром, а потім протерти сіллю.

🚀 При смаженні жир менше розбризкується, якщо на сковороду посипати трохи солі.

🚀 Ювелірні прикраси зручно чистити шматочками оксамиту або вельвету. А потемнілі від часу золоті та позолочені вироби може освіжити сік цибулі. Натріть їх поверхню, дайте висохнути. А через півтора-дві години сполосніть водою і дайте висохнути.

🚀 Окуляри не запітніватимуть, якщо їх протерти гліцерином.

🚀 Якщо «блискавка» на гаманці або сумці стала погано застібатися, потріть її шматочком свічки.

🚀 Ключ, який насилу повертається в замку, треба потерти воском або милом.

🚀 Міцний розчин оцту, (1 ст.л. на 1 склянку води) знімає плями зі скла та дзеркал, надає блиск позолоченим дерев'яним рам, допомагає вичистити ванну, раковину, емальовану каструлю.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.