Як поліпшити свій біологічний вік?

Як поліпшити свій біологічний вік?
Біологічний вік організму — поняття досить абстрактне. Воно ґрунтується на фізичній і морфологічною оцінкою стану людини. Адже не дарма люди одного хронологічного віку не завжди можуть знайти спільну мову і потоваришувати. Все тому, що ступінь розвиненості двох людей однакових років життя може кардинально відрізнятися.
Як дізнатися свій біологічний вік? Дуже просто, достатньо лише пройти спеціальний тест і підрахувати потрібні показники.
Тест на біологічний вік.

🎈 Перебуваючи в спокійному стані, виміряйте пульс. Кількість ударів потрібно вважати протягом хвилини. Запишіть показник. Присядьте 30 разів у швидкому режимі. Знову виміряйте пульс і запишіть показник. Тепер визначте різницю між двома цифрами. Отже, якщо кількість ударів збільшилася:
менше, ніж на 10 одиниць – вам 20 років;

від 10 до 20 одиниць – 30 років;

від 20 до 30 одиниць – вам 40 років;

від 30 до 40 одиниць – вам 50 років і більше.

🎈Дуже міцно стисніть великим і вказівним пальцями ділянку шкіри на зворотній стороні кисті, простими словами, ущипніть себе і потримайте щипок 5 секунд. Увімкніть секундомір і відпустіть пальці. Засічіть час за скільки ваша шкіра блідого стану прийде до нормального кольору. Оцінимо результат, якщо ваша шкіра прийшла в норму:

за 5 секунд – вам менше 30 років;

за 8 секунд – від 30 до 40 років;

за 10 – від 50 років і вище.

🎈Встаньте прямо і зігніть ноги в колінах, зробіть нахил вперед, намагаючись дотягнутися до підлоги кінчиками пальців. Оцінимо результат:

якщо ви змогли покласти долоні на підлогу – вам від 18 до 30 років;

торкнулися підлоги тільки пальцями – вам від 30 до 40 років;

дотяглися руками лише до гомілок – вам від 40 до 50 років;

змогли покласти руки лише на коліна – вам за 50.
Для цього завдання вам буде потрібно помічник.
🎈Візьміть лінійку 50 см, попросіть товариша потримати її вертикально, відмітками до підлоги. При цьому ваша рука повинна бути на 10 см нижче вимірювального приладу. Ваш помічник повинен різко відпустити лінійку, а ви її спіймати, використовуючи тільки великий і вказівний пальці. Подивіться на відмітку в сантиметрах, на якій зупинилися ваші пальці при хватании лінійки:

менше 20 сантиметрів – вам від 18 до 30 років;

20-25 сантиметрів – вам від 30 до 40 років;

від 25 до 35 сантиметрів – вам 40-50 років;

понад 35 сантиметрів – вам 50 років і більше.

Наступне завдання полягає у проведенні нескладного вправи на гнучкість.
🎈Зімкніть руки позаду себе в замок, так, щоб вони знаходилися між лопаток. Отже, якщо:

ви з легкістю виконали цю вправу – вам 18-30 років;

вдалося торкнутися тільки до пальців – вам від 30 до 40 років;

зовсім не змогли торкнутися протилежній долоні – вам від 40 до 50 років;

не вийшло завести руки за спину – вам за 50.

🎈Закрийте очі і заплющить їх як можна сильніше, при цьому по черзі встаньте спочатку на праву потім на ліву ногу. Попросіть товариша порахувати кількість секунд, які вдалося простояти в такому положенні. Запишіть час, який ви стояли спочатку на одній, потім на іншій нозі. Приплюсуйте цифри. Оцінимо результат:

змогли втриматися 30 і більше секунд – вам менше 25;

25 секунд – вам від 25 до 30 років;

20 секунд – вам від 30 до 40 років;

15 секунд – вам від 40 до 50 років;

менше 15 секунд – ваш біологічний вік перевали за позначку у 50 років.

Як поліпшити свій біологічний вік


Показники біологічного віку досить гнучкі і можуть змінюватися в залежності від вашого способу життя. Примітно те, що біологічний вік жінок зберігається краще. Вченими доведено, що жінки старіють пізніше чоловіків в цьому плані і можуть залишатися на позначці 20 років на 7-9 років довше.
Варто відзначити, що покращувати і зберігати свій біологічний вік стоїть ще змолоду. Заняття спортом, психоемоційний розвиток дуже важливо. В сучасному світі не рідко спостерігається ситуація, коли біологічний вік підлітків перевалює за позначку в 30 років. Така ситуація зовсім не радує. Саме тому рекомендовано дотримуватися кілька простих особливостей способу життя для поліпшення даного показника.

Відмовтеся від шкідливих звичок. Це стосується не тільки куріння і зловживання алкоголем, але і інших згубних занять. Наприклад, відрегулюйте свій режим дня, не бачите активний спосіб життя в нічний час, а відведіть темний час доби саме для сну і відпочинку.

Загартовуйтеся. Загартовування дуже корисно в будь-якому віці, вона тонізує шкіру і омолоджує організм. Якщо загартовуватися для вас не варіант, то приймайте контрастний душ. Він також позитивно впливає на тіло і дозволяє довше залишатися молодим і здоровим.

Займайтеся спортом. Рух – це життя, а бездіяльність і апатія в плані спорту сприяють швидкому старінню і атрофії м'язів.

Живіть в гармонії з собою. Не пересиливайте себе на заняття, які вам не по душі. Займайтеся улюбленою справою і покращуйте таким чином свій психоемоційний стан.

Правильно харчуйтеся. Вживайте в їжу більше фруктів і овочів, їжте м'ясні страви. Але, постарайтеся відмовитися від шкідливих солодощів і закусок, і побачите, ваш організм скаже вам спасибі.

Стежте за чистотою свого організму. Вживайте кілька літрів води протягом дня. Якщо потрібно, то робіть мікроклізми опорожняйтесь вчасно. Мікрофлора шлунково-кишкового тракту дуже важлива для підтримки біологічного віку.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.