ЧАЙНІ ПАКЕТИКИ В ОФІСІ НЕБЕЗПЕЧНІ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я

ЧАЙНІ ПАКЕТИКИ В ОФІСІ НЕБЕЗПЕЧНІ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я
А чи замислювалися ви, що офісний чай може несприятливо впливати на ваше самопочуття? Важко повірити, але це так.
Співробітники британської компанії Initial Washroom Hygiene провели дослідження, в якому з’ясували, що на офісних чайних пакетиках в 17 разів більше мікробів, ніж на сидінні унітазу. Для цього вони заміряли кількість мікробів на різних предметах в шести офісах, розташованих в різних частинах країни. Результати виявилися невтішними: середній показник кількості мікробів на поверхні відкритого чайного пакетика, що зберігається в доступній всім співробітникам коробці з чаєм, становить 3 785, в той час як на сидінні унітазу їх всього 220. Не менш вражаючими виявилися результати інших вимірів: на ручці чайника було виявлено 2 483 мікроба, на офісних чашках – 1 746, на ручках холодильників – 1 592, на кухонних кранах – 1 331. При цьому нормальним вважається показник від 200 до 500 бактерій. Таким чином, їжа або просто приготування чашки чаю в офісі може виявитися небезпечним для здоров’я.

Дослідники анонімно опитали працівників, щоб зрозуміти, з чим пов’язані такі високі показники бактерій на поверхнях офісних кухонь, і з’ясували, що 80% не миють руки перед тим, як заварити собі чай, кожен десятий плутає свою кружку з чужою, а 5% свідомо користуються чужими …

«Чаювання в офісі – це як мінне поле, але не багато людей всерйоз сприймають його як потенційну небезпеку для здоров’я. Просто задумайтеся про ту кількість рук, які щодня торкаються чайника, коробки з чайними пакетиками і кухлів, – з усього цього і складаються такі страшні цифри. З огляду на, що 80% інфекцій передається контактним шляхом (тобто через звичайне рукостискання і дотик), дотримання простих правил гігієни на кшталт регулярного миття рук може убезпечити вас і ваших колег », – коментує проблему автор дослідження Пітер Барретт.

Не лякайтеся, переставати пити чай на роботі не треба, а от дотримуватися простих правил можна: користуйтеся тільки своєю чашкою, добре мийте її і руки перед кожним чаюванням, а по можливості заварюйте свій власний чай.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.