ТОП-9 СПОСОБІВ СПРОСТИТИ ВАШЕ ЖИТТЯ

ТОП-9 СПОСОБІВ СПРОСТИТИ ВАШЕ ЖИТТЯ
Дослідники, які реалізували на своєму шляху правильні життєві навички, підготували корисні пропозиції про шляхи раціоналізації життя кожного дня. Найбільш вдалі і легкі в застосуванні з них допоможуть відноситися до життя простіше і вам.
Просто кажіть «ні»
Спочатку може здатися, що це зовсім не легко, але практика показує – все, що створює додаткову перешкоду, не залишає місце в житті тому, що є найбільш важливим для вас.

«Ви повинні навчитися говорити “ні” всьому, що не має для вас значення», – говорить один з дослідників, Олівер Ембертон. «Подібна практика показує, що заперечення непотрібного за замовчуванням і рідкісне, дорогоцінне виключення для справді важливого та потрібного – приносить свої плоди. Як тільки ви візьмете подібне правило в ужиток, ваші пріоритети стануть більш зрозумілими», – додає він.

Їдьте за кордон

Квора Марк Пен пропонує спробувати переїхати на кілька років в іншу країну. Така практика змусить вас відпустити щоденні ускладнення в життя, реалізувавши удосконалення тільки найбільш важливих з них для вас, як, наприклад, рутинна робота або важкі відносини, а також надасть сили, щоб викинути з життя непотрібні, але все ще чомусь важливі речі.

«Після того, як ви повернетеся, у вас буде набагато менше багажу – як матеріального, так і нематеріального. Завдяки цьому ви будете в змозі почати життя з чистого аркуша в багатьох аспектах», – говорить він.

Приймайте рішення

Відкидаючи прийняття рішень на користь звичної фрази «Я не знаю», вам буде тільки складніше робити вибір в довгостроковій перспективі.

Радхіка Девідас пояснює: «Відмовляючись що-небудь вирішувати відразу, ви даруєте собі відчуття, що таким чином ви отримуєте ще трохи часу для обдумування і отримуєте можливість прийти до чого-небудь більш твердого. Насправді ж, якщо ви залишаєте речі на даному етапі, вони мають тенденцію ставати більше і лякати вас посиленою проблематикою їх рішення до моменту, коли ви повернетеся до них вдруге».

Очищайте будинок від непотрібного мотлоху

Патрісія Майнаулт рекомендує хоча б раз на рік грунтовно і без зайвого жалю прибирати свій будинок і викидати з нього непотрібний мотлох.

«Позбавтеся від половини ваших речей. Саме стільки, а, можливо, і більше, ви вже давно не використовуєте в повсякденному житті. Звичайно, протягом наступного року вам доведеться купувати більше речей, але все одно в середньому у вас точно не буде зайвого.», – каже вона і додає: «Дивно, але незабаром ви зрозумієте, як мало речей вам насправді потрібно в житті».

Інший дослідник, Купру Отом Нудсон погоджується, додавши, що ви повинні зосередитися тільки на покупках товарів високої якості і першої необхідності, якщо ставите за мету змінити підхід до життя.

«Робіть так, і вам доведеться набагато менше турбуватися про ремонт або заміну своїх речей. Чим менше часу ви присвячуєте непотрібним покупкам, заміні зношених меблів чи одягу та протирання з них пилу – тим більше у вас часу залишається на життя» – говорить Нудсон.

Вирішіть, що вам дійсно потрібно

Дуже легко загрузнути і прив’язатися до чого-небудь і вирішити, що ви не можете без цього жити. Але вся правда в тому, що насправді люди в першу чергу мають потребу всього в декількох основних елементах, таких як їжа, вода і кров.

«Чим більше ми маємо речей/бажання мати ці речі/бажання купувати додаткові речі, тим менше наше життя стає власне нашим. І, в кінцевому підсумку, люди належать своїм придбанням, а не навпаки», – каже Крістл Ханніган.

Не дозволяйте величезним домівкам, розкішним автомобілям і дизайнерським речам зайняти у вашому житті пріоритетне значення. Вибудовуйте ставлення до них і не заглиблюйтесь у їх значення», – радить вона.

Переміщайтеся по місту на велосипеді

Спрощення транспортування автоматично оптимізує деякі інші аспекти вашого життя. «Ви будете економити на газі, страховці, парковці і витратах на технічне обслуговування. Також це допоможе позбавитися від зайвої нервозності, пов’язаної із заторами та аваріями. Потрібен абонемент в спортзал? Ви отримаєте можливість потренуватися на свіжому повітрі по дорозі на роботу», – говорить Райан Кіллоран.

Кіллоран не самотній тут. Майк Лінсе пропонує взагалі продати свій автомобіль. «Відмовтеся від використання автомобіля на користь використання цих грошей на благі цілі. Крім заощаджених грошей і нервів, у вас також з’явиться додатковий час для себе – почитати книгу, подрімати по дорозі або просто розслабитися», – говорить Лінсе.

Відволікайтеся від телефону

Між перевіркою електронної пошти, блуканням по інтернету або підкоренням наступного рівня іграшки наш телефон з’їдає години дорогоцінного часу і викликає непотрібну напругу.

«Звичайно ж, у сучасному світі ми не можемо відмовитися від повсякденного використання телефону. Але ми можемо додати заповітні моменти легкості в життя, якщо просто будемо відкладати телефон у години, необхідні для відпочинку та використовувати тільки тоді, коли це дійсно необхідно», – пропонує, наприклад, Майк Фішбейн.

Дотримуйтесь порядку

Просте дотримання порядку на робочому місці допоможе вам тримати свій розум ясним, а думки – сконцентрованими.

Крістофер Чен пояснює це так: «Шляхом організації і збереження акуратності робочого місця, вам не буде складно протягом дня знаходити потрібну книгу, папку або документ. Незалежно від того, як звучить це кліше, зберігаючи охайність навколо себе, ви зберігаєте ясність і всередині себе. Вам буде легше зосередитися, і ви самі не помітите, як станете більш організованими».

Також інший дослідник, Стів Кофман, радить не менш дієві способи. Наприклад, завести звичку оплачувати всі рахунки онлайн і підписатися на безпаперовий банківський рахунок або інші друковані доставки, які щомісяця захаращують ваш простір. «Таким чином, у вас стане набагато менше «реальної» пошти, а з непотрібним мотлохом буде легше впоратися», – додає Стів.

Насолоджуйтеся дрібницями

Витрачайте час на те, щоб гідно оцінити маленькі приємні моменти в житті, не кваплячись від одного виду діяльності до іншого.

Квора Ден Алья, наприклад, пропонує: «Подивіться на захід сонця, насолодіться сміхом дітей, оплатіть каву людині, що сидить за сусіднім столиком, посміхніться незнайомцю, більше слухайте улюблену музику, зателефонуйте мамі і скажіть, що ви її любите, з’їжте свіже, смачне, червоне яблуко і поставте собі за ціль – хоча б раз на день знайти місце задоволенню і такому своєрідному релаксу».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.