Що робити, якщо у ваш телефон попала вода

Що робити, якщо у ваш телефон попала вода
Якнайшвидше приберіть телефон подалі від рідини. Очевидно, що чим довше пристрій буде контактувати з водою, тим менше у нього шансів залишитися неушкодженим.
Якщо апарат має знімну батарею, відразу ж дістаньте її, не витрачаючи часу на вимикання. Залиште телефон в розібраному вигляді. Якщо пристрій не розбирається, то просто вимкніть його. Це знизить ймовірність короткого замикання.
Якщо на телефон все ще надітий чохол, зніміть аксесуар, щоб швидше висушити пристрій.
Вийміть сім-карту і карту пам’яті, якщо вони знаходилися всередині. Це допоможе їх просушити і захистить від вологи, яка залишилася в апараті.
Покладіть гаджет на суху горизонтальну поверхню і акуратно протріть паперовими серветками роз’єми і всю відкриту поверхню пристрою.
Оберніть телефон в паперову серветку і покладіть на дві доби в пластиковий пакет, заповнений сухим рисом. Зерна цієї рослини легко дістати і вони відмінно вбирають вологу, тому підходять для порятунку телефону. А серветка запобігатиме потраплянню крохмалю і рисових крихт в роз’єми і під корпус апарату.

Чого не варто робити, якщо в телефон потрапила вода


Не намагайтеся включити телефон: коли по мікросхемах проходить струм, воді легше вивести їх з ладу.
Ні в якому разі не підключайте промоклий пристрій до електромережі – з тієї ж причини. Зачекайте 48 годин, тільки потім пробуйте включати і заряджати телефон.
Не рухайте апарат без необхідності, не натискайте кнопки і не продувайте його. Вода через ці дії може розтектися по всьому телефону.
Не використовуйте для сушки обігрівачі і фени, оскільки надмірне нагрівання може призвести до пошкодження пристрою.
Якщо висохлий телефон не увімкнеться або буде працювати некоректно, то доведеться показати його фахівцеві. Майстер почистить апарат і, можливо, запропонує замінити пошкоджені деталі. Але, як ви здогадалися, ці послуги платні.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.