ЯК ЗРОБИТИ КІМНАТУ СВІТЛІШОЮ

ЯК ЗРОБИТИ КІМНАТУ СВІТЛІШОЮ
Існує безліч методів зробити темну кімнату світліше, ось деякі з них:
Використовувати білий колір

Біла поверхня відбиває, а не поглинає світло. Однак не варто в темній кімнаті все фарбувати в біле. Все хороше в міру. Достатньо використовувати світлі кольори.

Ефект від жовтого і помаранчевого

Жовтий, оранжевий і близькі до них відтінки підсвідомо асоціюються з сонцем, а сонце – це світло і тепло. Якщо внести в інтер’єр ці кольори, ефект буде навіть краще, ніж при використанні білого.

Дрібний орнамент на світлому фоні

Одноманітність підсилює відчуття темряви. Тому для стін кращий світлий і невеликий орнамент. Хороший ефект дає розміщення на найсвітлішій стіні дзеркал. Дзеркало можна розмістити і на стелі. У цьому випадку по середині дзеркала потрібно закріпити люстру. Світло від люстри буде відбиватися від дзеркала і краще висвітлювати кімнату.

Якщо в темній кімнаті і підлога темного кольору, то слід змінити її на світлі дошки або паркет. Якщо немає можливості змінити підлогу, підійде ковролін або килим в світлих тонах.

Білі, великі вікна

Вікна – головні джерела денного світла. Чим світліші вікна, тим більше світла вони пропускають. Для темної кімнати слід вибрати білі вікна (білий пластик або дерево, забарвлене білою фарбою). Найкраще підійдуть ті склопакети, у яких найменша кількість перегородок.

Білими повинні бути так само укоси і підвіконня. І на підвіконнях не повинно бути ні горщиків з квітами, ні фотографій в рамках, ні інших предметів.
ЯК ЗРОБИТИ КІМНАТУ СВІТЛІШОЮ
Світлі фіранки

Фіранки або портьєри теж необхідно вибрати «правильні» – виключно світлих, сонячних відтінків або зі світлим, дрібним орнаментом.

А якщо говорити про першомий поверх, то є можливість приклеїти на вікна спеціальну плівку, що пропускає денне світло, але не дозволяє заглянути в квартиру з вулиці.

Тіньолюбні квіти

У темній квартирі важко приживаються звичайні кімнатні квіти. До того ж уже згадувалося про те, що ставити квіти на підвіконня не бажано. Як же бути? Можна купити синтетичні квіти! Наприклад, орхідеї, якщо вони виготовлені з світлих шовків, виглядають досить натурально. А якщо людина вважає за краще живі квіти? Цілком можливо підібрати тіньолюбиві рослини, які здатні виживати при мінімальній кількості сонячного світла.

Можна і чорний

А як бути тим, хто віддає перевагу чорному кольору інтер’єру?

Чорний колір теж можна використовувати за умови, що поверхні будуть поліровані, блискучі (наприклад, чорний, добре відполірований пластик). Але намагайтеся використовувати мінімум темних предметів. Хороший ефект може дати використання контрасту – чорне на тлі чого-небудь дуже світлого.

Блиск і світло

Для темних приміщень чудово підходять яскраві і блискучі речі – відполірований метал, пластик або скло. Світло буде відбиватися від таких поверхонь, та приміщення буде здаватися світліше. Відмінні допоміжні джерела світла – дзеркала, які майже стовідсотково відбивають світло. Темну кімнату пожвавить навіть одне не дуже велике дзеркало, якщо встановити його навпроти вікна! Ще один варіант – замінити люстру точковими світильниками, які будь-яку прощу висвітлять набагато краще.

Не застосовувати масивні, матові меблі

Меблі в темній кімнаті не повинні бути масивними і тьмяно-матовими. До того ж їх не повинні бути багато і вони повинні мати побільше скла і дзеркал.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.