ЯК ЗБЕРЕГТИ СВІЖІСТЬ КВІТІВ: ЖИТТЯ ТРИВАЄ!

ЯК ЗБЕРЕГТИ СВІЖІСТЬ КВІТІВ: ЖИТТЯ ТРИВАЄ!
Прикмети тут ні при чому. І дорікати шанувальника в лицемірстві не потрібно. Краще подбайте про те, щоб букет простояв як можна довше. А наші поради допоможуть здійснити цей план.

Мертвий вантаж

Перш ніж поставити квіти у воду, видаліть «мертвий вантаж». Зріжте нижні листки, які будуть стикатися з водою, розкладатися і псувати середу. Обірвіть все м’яті листочки і підв’ялі квіточки, щоб не відбирали харчування у здорових.

Косий зріз

До обрізання стебел слід підійти не менш відповідально. Основні правила: ніж – гострий, зріз – косою, і не на повітрі, а під водою (повітря не повинен закупорювати «судини»).
ЯК ЗБЕРЕГТИ СВІЖІСТЬ КВІТІВ: ЖИТТЯ ТРИВАЄ!
Доступ відкрито

Якщо стебла товсті і жорсткі, як, наприклад, у троянд, роздробити їх трохи для забезпечення гарного доступу води – качалкою або дерев’яним молотком.

Жорсткість недоречна

Жорстка водопровідна вода шкідлива не тільки для шкіри, але і квітів. Пом’якшити воду з-під крана можна лимонною кислотою. На літр води – щіпка. Зменшити жорсткість можна відстоюванням або фільтруванням води.

Смерть бактеріям

Головні вороги квітів – бактерії, які розмножуються у воді блискавично. Продезінфікувати воду можна половинкою аспірину або стрептоциду.

Солодке життя

Для підгодівлі квітів часто використовують цукор – приблизно 20 г на літр. А суміш цукру (1,5 ч. Л. / Літр) з оцтом (1 ст. Л. / Літр) істотно подовжує життя букету.

Кріотерапія

На ніч зрізані квіти краще класти в холодну ванну, зануривши в неї стебла і листя до головок. Так букет проживе набагато довше.

Гаряча реанімація

Підв’ялі квіти, ті, яким холодна ванна – що мертвому припарка, можна реабілітувати, як не дивно, в дуже гарячій воді (90 градусів). Оберніть бутони папером, щоб їх не пошкодив гаряча пара, і опустіть кінці стебел в майже окріп на пару хвилин, після чого ображати потемнілу частину ножем і поставте квіти в холодну воду. Після таких контрастних процедур квіти підбадьоритися і будуть виглядати свіжими до тижні!

Щоденний догляд

Міняти воду, промивати стебла і зрізати кінчики слід щодня. Як і вазу – мити щодня, ретельно знімаючи зі стінок наліт. Свіжість люблять все, квіти – особливо. У затхлій воді все живе і красиве гине.

Непримиренні вороги

І відставте вазу з квітами подалі від страви з фруктами. Фрукти і квіти – непримиренні вороги. Поруч з фруктами квіти в’януть.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.