Ремонт квартири коли є тварини

Ремонт квартири коли є тварини
Одне з улюблених занять кішок - катання на шторах. Саме тому краще вибирати рулонний варіант штор замість довгих портьєр. В якості альтернативи можна встановити пластикові або металеві жалюзі. У більшості власників тварин закордоном на вікнах встановлені жалюзі і ролети.

Допоможе убезпечити приміщення:

1. Додатковий килимок в місці сну вихованця.
2. Використання когтеточек і будиночків.
3. Багато різних іграшок.

Яке підлогове покриття вибрати?

Підлогове покриття в будинках, де проживають кішки і собаки схильне додатковим навантаженням. Саме тому, при виборі статі краще враховувати показники стійкості до зношування та механічних пошкоджень. Кращим варіантом буде плитка і керамограніт. Безумовним аргументом на користь плитки є те, що маленькі кошенята і цуценята пробують все на зуб і довго звикають до туалету.

Більш дешевим варіантом вважається лінолеум. Матеріал стійкий до вологи, легко миється, але собака може запросто сгризть або подряпати таку підлогу. Деякі власники вважають за краще ламінат. Рекомендується підбирати ламінат з підвищеною зносостійкістю. Мінусом покриття може стати висока ступінь шуму і ковзання.
У квартирі з вихованцями краще не стелити килими з довгим ворсом, принаймні до тих пір, поки тварина не звикне до туалету.

Пам'ятайте про стіни

Стіни, як і підлогу, схильні до активності вихованців. Оптимальним вибором є миються вінілові або склошпалери з можливістю фарбування. Як декор можна використовувати різні стінові панелі для низу стіни, яка знаходиться в межах досяжності тварини.
Ремонт квартири коли є тварини
Декоративні панелі можуть бути створені з таких матеріалів, як:


- пластик;
- коридорна плитка;
- ДСП;
- штучний камінь.

Як зберегти двері?

Тварини дуже цікаві і вимагають уваги, а тому господар, який закривається в кімнаті, може спровокувати появу подряпин і погриз на дверях. Крім того, собаки можуть дряпати вхідні двері, показуючи своє бажання вийти погуляти. Щоб уберегти двері від вихованця, краще декорувати їх антивандальним пластиком або щільним шаром металевого напилення.

У малогабаритних квартирах оптимальним варіантом є система креативного зонування. Спеціальні перегородки дозволяють домашньому улюбленцю підійти до господаря і відчувати себе в безпеці. Якщо вибір був зроблений на користь дверей, кращим варіантом буде ламінована двері або модель з пластиковою обробкою. При бажанні можна зробити невеликий отвір знизу двері або використовувати стопери.

Меблі і текстиль

Вибираючи диван або крісло, важливо звернути увагу на оббивку. Рекомендується використовувати флок або шенилл. Структура тканини з щільного ворсу не утворює зачіпок і легко чиститься. Для господарів, які спочатку купили диван, а потім завели тварина, підійдуть спеціальні чохли для меблів. Більшість виробників диванів надає можливість замовлення чохлів.

З текстильних матеріалів, які присутні в інтер'єрі, оптимальним буде шкіра.
І наостанок, перш ніж зважитеся на капітальний ремонт, вивчіть характер вихованця, його звички. Якщо ви тільки плануєте завести пухнастого друга, враховуйте це при виборі облицювальних матеріалів і меблів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.