Що робити, якщо зачинилися вхідні двері?

Що робити, якщо зачинилися вхідні двері?
За допомогою - до сусідів

Постарайтеся спокійно оцінити обстановку і, в першу чергу, звернутися до тих, кому ви залишали дублікати ключів - до сусідів, родичів або друзів. Якщо ви цього не зробили, і виручити вас нікому, доведеться придумувати інші способи потрапити в квартиру.

Мешканці перших і других поверхів нерідко намагаються потрапити додому через вікно або сусідський балкон. Але треба пам'ятати, що це дуже ризикований захід, і без спеціальної підготовки та спорядження, краще цього не робити і не ризикувати життям і здоров'ям. Крім того, якщо всі вікна закриті, доведеться розбивати скло і потім витратитися на нове. Нарешті, як би не довелося пояснюватися з поліцією, яку можуть викликати пильні сусіди, прийнявши вас за злодія-домушника.

До речі, непогані відносини з сусідами можуть дуже стати в нагоді. Якщо ви знайомі, то ваші маніпуляції з дверима не викличуть у них підозр, і вони зможуть підтвердити співробітникам МНС, що ви дійсно живете в цій квартирі (якщо інших доказів у вас немає).

Звернення до служби порятунку

Якщо ключі загублені або єдиний комплект залишився всередині квартири, а з заклинили замком впоратися самостійно не можна, тоді доведеться викликати підмогу. Один із шляхів - дзвінок у службу порятунку. Для цього потрібно набрати з міського - 01 і пояснити ситуацію диспетчеру. Можливо, він надасть вам телефон спеціальної служби, яка допоможе відкрити двері, або в екстреному випадку - відправить до вас бригаду. На жаль, досить часто не вчасно закрити двері може стати причиною нещасного випадку: всередині залишаються маленькі діти, включені електроприлади і газові плити, іноді неприємності трапляються з літніми або хворими людьми, які залишаються всередині квартири або зовні. І в таких ситуаціях точно потрібно звертатися в МНС.

Платна професійна допомога

Якщо ситуація не екстрена, можна звернутися в керуючу компанію і викликати слюсаря. Але зазвичай оперативно такі питання не вирішуються. Диспетчер прийме вашу заявку і призначить час, коли майстер зможе підійти, але не факт, що такий фахівець швидко знайдеться.

Можна також скористатися послугами майстра з комерційної фірми - в інтернеті безліч невеликих компаній пропонують послугу з відкриття дверей. Більшість таких фірм працюють цілодобово і обіцяють, що робота будь-якої складності буде виконана акуратно. Послуга ця платна.

Якщо ламати двері або псувати замок ви з якихось причин не хочете, то є ще один варіант - виклик промислових альпіністів. Вони проникнуть в квартиру із зовнішнього боку будинку, через вікно, на якому б поверсі воно не знаходилося, і відкриють двері зсередини. Їх робота коштує дорожче.

Які можуть знадобитися документи?

Як довести прибулим вам на допомогу майстрам або рятувальникам, що ви хочете відкрити двері саме свого житла? Удача, якщо ви перебуваєте з паспортом біля дверей квартири, в якій прописані. Тоді не буде зайвих питань.

Якщо ви власник квартири, але підтверджують цей факт документи знаходяться всередині, тоді вас попросять показати їх після «злому» дверей. Постійна і тимчасова реєстрація теж є підставою для входу в квартиру. Співробітники спеціальних служб також можуть запитати сусідів або консьєржа, чи дійсно ви проживаєте тут.

Що робити, якщо ви орендар?

Якщо ви знімаєте квартиру, то в разі проблем з замком найкраще відразу зателефонувати господареві, пояснити ситуацію і спільно вирішити, як діяти. Адже під час спроб потрапити в квартиру може постраждати не тільки замок, але і самі двері. Міняти її - накладно, і краще відразу визначитися, хто буде відшкодовувати збиток.
Якщо у вас немає договору найму квартири (що аж ніяк не рідкість), швидше за все, господареві квартири доведеться під'їхати на місце НП з документами. Треба розуміти, що ніхто, у тому числі і співробітники МНС, не має права проникати в квартиру без згоди її мешканців і тим більше псувати майно (в даному випадку двері).
Тому власник, зареєстрований мешканець або законний орендар повинні підписати акт, який підтверджує, що вони згодні з проникненням в квартиру, і претензій в разі механічних пошкоджень двері не матимуть. Нікому не хочеться потім розбирати цю історію в суді.

Як запобігти такій ситуації?

Підстрахуватися, звичайно, можна і навіть потрібно. По-перше, добре б залишити запасний комплект ключів у друзів або родичів. По-друге, можна заздалегідь подбати про те, щоб двері не захлопувалася від будь-якого протягу - вона повинна закриватися за допомогою ключа. По-третє, бажано змащувати замки і лагодити їх відразу, як тільки ви помітили, що механізм заїдає.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.