Як повісити люстру самому

Як повісити люстру самому
Дотримуючись певної обережності, з навішуванням люстри можна впоратися самому!

Для підключення люстр нам буде потрібна індикаторна викрутка. Індикатор перед роботою обов'язково перевіряється на працездатність. На стелі висять три кінця, один нуль і два фазних. Провід "фаза" йде на вимикач, а "нуль" відразу йде в розпаєчну коробку. Отже:

· Вимикаємо лічильник на сходовому майданчику і індикатором перевіряємо відсутність напруги. Знімаємо з трьох стельових дротів ізоляцію, потім розводимо ці кінці в сторони один від одного так, щоб вони не замикалися. Включаємо напругу.

· Індикатором по черзі доторкається до кожного з кінців. При цьому вимикач повинен бути включений. При торканні дроти індикатор загоряються - значить, це "фаза", не горить - "нуль". Запам'ятайте або позначте ізоляцією "нуль".

· З люстри виходять три дроти, нам треба знайти серед них "нуль". Для цього по черзі включаємо в розетку два будь-які дроти люстри, при цьому не торкаючись до третього.

· Повинна спалахнути одна половина ламп, запам'ятовуємо дроти, а потім один провід залишаємо в розетці, а інший міняємо місцями з непідключеним. Повинна спалахнути інша половина ламп. Якщо цього не сталося, міняємо дроти. Один дріт завжди повинен бути в розетці, вставляємо по черзі інші два дроти, загоряється спочатку один, потім другий ряд ламп. Той провід, який ви не виймали з розетки, і буде нульовим.

· З'єднуємо нульовий провід люстри з нульовим проводом на стелі, а два фазних проводи - з будь-яким з двох на стелі. Якщо вас не влаштовує, що вимикач включає спочатку велике світло, а потім маленьке, то треба просто поміняти місцями фазні кінці на люстрі або на вимикачі.

Врахуйте, що в електриці не можна скручувати мідний і аллюміневий провід. Ці метали утворюють електронну пару, яка сприяє руйнуванню контакту. Такі дроти з'єднуються через гвинт з гайкою, а між ними обов'язково ставиться сталева шайба. У магазинах є спеціальні сполучні колодки, які прикручують дроти через втулку гвинтами. Як бачите, нічого страшного, головне - не забувайте про обережність!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.