Як зробити ремонт маленької кухні?

Як зробити ремонт маленької кухні?
Якщо ви зважилися на це, то програма майбутніх заходів така:

- Пишемо список того, що плануємо змінювати

- Складаємо план ремонту

- На підставі плану складаємо приблизний кошторис витрат

Що собою являє кухня в хрущовці? Скажемо прямо, це приміщення для проживаючих в малогабаритній квартирі доставляє ряд незручностей - маленьке за розміром (4-6 м ²), з поганою конфігурацією і старою не модною обробкою. Двом трьом членам сім'ї вже й розвернутися ніде, не кажучи вже про те, куди поставити холодильник і кухонний стіл. Так як зробити ремонт маленької кухні, щоб вона змінилася і господиню радував не тільки процес приготування смачних і оригінальних страв, але і новий сучасний дизайн цього приміщення?

Важливо розуміти, що поряд з підібраним дизайном, який свідчить про смак господині, ремонт маленької кухні повинен плануватися не на шкоду її комфорту і функціональності. Тому слід ретельно прораховувати кожен сантиметр наявного простору, для того, щоб потім можна було вмістити в оновлене приміщення найнеобхідніші речі та обладнання. Умовно ремонт кухні можна розділити на два етапи. Їх ми і розглянемо в нашій статті.

Перший етап - підготовчий. Він включає в себе звільнення простору для проведення майбутнього ремонту. Якщо ваше фінансове положення дозволяє вам виконати капітальний ремонт кухні, то доведеться відключати всі комунікації, включаючи газову або електричну плиту. Адже на цьому етапі буде потрібно виконати демонтаж облицювального покриття, а може бути, навіть, замінити старі вікна на сучасні пластикові. Якщо ж планується дешевий ремонт маленької кухні, та ще й своїми руками, то можна обійтися звичайним косметичним.

Другий етап - ремонтний. Даний етап повністю залежить від обраного вами варіанту ремонту кухні. Якщо ви виберете косметичний ремонт, то він буде істотно відрізнятися від капітального або євроремонту. Це необхідно чітко уявляти.

Для проведення косметичного ремонту кухні вам належить виконати наступні види робіт:

стелю і стіни очищаються від старої фарби, плитки або шпалер;
поверхні стін грунтуються два - три рази;
далі стіни шпаклюються;
створюється фартух з керамічної плитки на стіні біля плити і мийки (дизайн його можна підібрати в Інтернеті);
проводиться обклеювання шпалер на стіну;
робиться фарбування стелі водоемульсійною фарбою;
оновлюється покриття підлоги (то може бути лінолеум або кахельна плитка).
оновлюється кухонна мебель.
У деяких хрущовках на кухнях зроблені сучасні стелі. Їх змінювати немає необхідності. Приміром, ремонт натяжних стель вам допоможуть зробити фахівці. При проведенні на кухні капітального ремонту зачіпаються всі комунікації. Можуть бути замінені або перенесені труби опалення, водопроводу та каналізації. Часто після зняття старого підлогового покриття робиться укладка системи теплої підлоги. Для цього виконується бетонна стяжка. Стіни і стеля ретельно вирівнюються з використанням маяків. Після цього виконуються шпаклювальні роботи. По закінченню всіх підготовчих робіт проводиться нанесення фінішного покриття.

При складанні кошторису витрат на придбання будівельних та оздоблювальних матеріалів, додаємо приблизно третину до отриманої суми. Справа в тому, що зазвичай матеріалів в ході будь-якого ремонту квартири витрачається більше, ніж передбачалося. Краще здати матеріали, які залишились від ремонту в будівельний супермаркет і отримати за нього витрачені гроші, ніж їздити і шукати такий же, якого не вистачило.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.