Що робити, якщо потріскалася штукатурка?

Що робити, якщо потріскалася штукатурка?
Замазування тріщин навряд чи допоможе ситуації – міцності штукатурці цим не додати, а замість старих тріщин будуть з'являтися нові.
Однак якщо тріщин трохи і видимої небезпеки вони не представляють, то можна спробувати їх замазати, не переробляючи шар. Так, на стадії схоплювання розчину ситуацію можна виправити цементним розчином в пропорції 3 частини цементу на одну частину води плюс пластифікатор. Його потрібно акуратно втерти в тріщини і спостерігати за подальшим розвитком ситуації.

Якщо ж ви виявили тріщини в штукатурці тільки після її повного застигання (для цього повинно пройти не менше восьми годин з моменту закінчення роботи), то можна виправити наступним чином. Насамперед необхідно зачистити потріскані місця, для цього зазвичай застосовується металева щітка або будь-який інший відповідний інструмент.

Після цього з поверхні акуратно зчищається утворився на ній сміття і бруд. З допомогою струменя повітря здувається мелкодисперсная пил (для цього цілком можна використовувати звичайний пилосос), а потім уражене місце акуратно покривається ремонтним розчином. Такі розчини можна придбати в будь-якому будівельному магазині. Коли розчин охолоне, оброблена поверхня ще раз обробляється металевою щіткою.

Закладення тріщин в штукатурці


Якщо тріщин багато, і вони складаються на стіні в "павутинку", то покриття доведеться повністю знімати, а підстава зачищати, грунтувати і наносити розчин заново, з точним дотриманням технології. Проте буде набагато краще, якщо не просто не допускати появи подібних неприємностей, а для цього необхідно ознайомитися з технологією оштукатурювання і ретельно її дотримуватися.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.