Що класти у великодній кошик для посвячення?

Що класти у великодній кошик для посвячення?
Сьогодні чого тільки не побачиш у великодніх кошиках людей, які прийшли в храм. Іноді навіть визирає пляшка вина. Звичайно, є певні канони, що потрібно класти з собою в кошик. Йдеться про такі великодні страви як фарбовані яйця (бажано червоного кольору) і паску з дріжджового тіста. Можна також взяти з собою невелику сирну паску і шматочок м’яса або ковбаси, обов’язково в кошику повинна бути сіль.
Що стосується інших продуктів, то тут все залежить від вашого особистого бажання. Але не зайвим буде підкреслити, що не потрібно брати з собою, висвітлювати алкоголь, багато солодощів або просто багато їжі (наприклад, 10 різних видів м’яса). Адже освітлену їжу не можна викидати і не можна їй наїдатися. Тому, потрібно висвітлити стільки продуктів, скільки ваша сім’я зможе з’їсти на початку кожної ранкової трапези протягом тижня, щоб дотримувалися дві умови, описані вище.

Як їсти посвячену їжу у Великодній день

Велика субота, як правило, з 10.00 до 18.00 — це час і день, коли святити паски і яйця. У кожному храмі може бути свій розклад, так що, його можна подивитися заздалегідь, коли підете на службу в Страсну п’ятницю або інший день Великого тижня. Читайте також: Рецепт паски з родзинками на Великдень Їсти освітлену їжу можна тільки пасхальним ранком. Деякі допускаються поширеній помилці і починають їсти цю їжу вже після того, як повертаються з нічної великодньої служби. Це не вірно. Потрібно дочекатися святкового ранку і тоді, зі спокійною совістю, з вірою і з чистотою в душі почати трапезу з молитви, а потім з освітлених продуктів. Їмо буквально по маленькому шматочку всього, не забуваємо про освячену сіль.
Їсти освітлену їжу можна тільки пасхальним ранком. Деякі допускаються поширеній помилці і починають їсти цю їжу вже після того, як повертаються з нічної великодньої служби. Це не вірно. Потрібно дочекатися святкового ранку і тоді, зі спокійною совістю, з вірою і з чистотою в душі почати трапезу з молитви, а потім з освітлених продуктів. Їмо буквально по маленькому шматочку всього, не забуваємо про освячену сіль.
Це основна інформація, яка носить практичний і ознайомлювальний характер. У цій статті ми описали загальні церковні традиції для мирян. Звичайно, у служителів церкви все ще складніше. Але, напередодні Великодня кожна людина повинна пам’ятати духовну суть цього свята. Навіщо ми висвітлюємо їжу? Щоб віддати данину пам’яті, поваги, щоб зміцнити свою віру в Ісуса Христа. Який був розп’ятий на хресті і помер в муках тільки за те, щоб спокутувати всі гріхи людські. У наших з вами силах, і про це нагадує святий Великдень, не здійснювати гріхів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.