Фарбування яєць на Великдень буряком

Фарбування яєць на Великдень буряком
Як покрасити яйця на Великдень з використанням буряка у 2018 році За допомогою доступного коренеплоду, який коштує копійки в будь-який час року, пасхальним яйцям можна додати різні відтінки в рамках світлого рожевого і темного бордового. Інтенсивність забарвлення залежить від того, як довго будуть яйця перебувати в соку цього овоча, а також яку концентрацію має сам сік.

варіант N 1
Для придбання яйцями рожевого відтінку потрібно буде покласти їх в миску зі свіжим соком буряка. Чим довше тримати в соку, тим більш насиченим буде колір. Якщо залишити яйця на ніч, то колір продукту вийде бордовим. Важливо, щоб вода повністю покривала яйця для їх рівномірного фарбування.

варіант N 2

Можна взяти три коренеплоди, очистити їх від шкірки. Далі натерти свіжий буряк на крупній тертці, залити невеликою кількістю води. Додати оцет і відправити на вогонь буквально на 10 хвилин з того моменту, коли вода закипить. Вийде відвар для фарбування, в який опускаються яйця. Як і з соком, колір залежить від часу, який продукти будуть знаходитися в рідині.

варіант N 3 (Рецепт фарбування яєць буряком)

Потрібно знову коренеплід почистити, але використовувати вже маленьку тертку, щоб його натерти. Вийде кашка, яку потрібно використовувати для того, щоб натерти яйце. Цей спосіб, правда, краще здійснювати в рукавичках, щоб не пофарбувати руки.

варіант N 4 Найпростіший спосіб, але і забарвлення вийде найменш інтенсивним.

Потрібно буде очистити коренеплід і порізати його на шматочки, а потім проварити разом з яйцями. Вважається, що білі яйця завжди за кольором будуть світліші, а темні швидше придбають насичений відтінок. Коли потрібно отримати зелений колір, то можна використовувати спосіб, як пофарбувати яйця буряком і куркумою. Відвар буряка, приготований за другим варіантом, потрібно буде змішати з відваром куркуми. Взагалі, при додаванні інших барвників, яйця можуть змінювати відтінок, що радує і дозволяє проводити власні колірні експерименти.

Буряком яйця фарбуються просто і швидко, а колір вийде цікавим. Починати підготовку яєць можна вже протягом Страсного тижня. Так що, є ще досить днів для експериментів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.