Що таке газобетонні блоки

Що таке газобетонні блоки
Газобетонні блоки — інноваційний будівельний матеріал, який активно використовується будівельниками при зведенні стін малоповерхового коттеджного будівництва. Протягом десятиліть цей будівельний матеріал користується популярністю у скандинавів. Автоклавний газобетон — це результат об’єднання в комплекс повністю природних, природних і екологічних складових.

У 1914 році шведами була виявлена суміш з цементу, вапна, піску і води, яка спінюється і застигала при додаванні в неї аллюмінівие пудри. Матеріал був вдосконалений, облагороджений і приведений до того стану, який ми спостерігаємо сьогодні — автоглавного пористого бетону (газоблоків).

Газобетонні блоки сьогодні це економічний, твердий і стійкий до змін погоди матеріал, який забезпечує максимально можливу термо-і звукоізоляцію приміщень, побудованих з нього. Крім того газоблоки володіють підвищеною опорністю до вогню. Клас вогнестійкості стін дорівнює одиниці! Незважаючи на те, що в Європі стінні блоки використовуються більше 50 років, в Україні технологія видобула популярність тільки за останні 5 років.

Для виготовлення газобетонних блоків цемент змішують з вапном, додають кварцовий пісок і воду. Після додавання аллюминиевой пудри отриману суміш виливають у спеціальну форму. Реакція між алюміній і іншими складовими утворює незліченну кількість бульбашок водню, які згодом випаровуються. За заверженію реакції суміш для газобетону збільшується в 5 разів і застигає в такому стані. Після цього вже нарізаний газобетон відправляють в спеціальну камеру, яка називається автоклав. Там продукт обробляється гарячою парою.

В результаті ми отримуємо абсолютно нетоксичний матеріал, який мажной використовувати як при утепленні підлоги, так і для будівництва теплих стін і перегородок. Стіни з газобетонних блоків дуже легкі і та міцні і не здійснюють сильних навантажень на фундамент.

Щоб пори газобетонних блоків не забивалися пилом і брудом настійно рекомендує покривати такі стіни штукатуркою або облицьовувати облицювальною цеглою. В останньому випадку будинок буде стояти більше 50 років і не вимагати абсолютно ніякого капітального ремонту.

Класифікація газобетонних блоків
Класифікація газобетонних блоківГазобетонні блоки сьогодні класифікуються на високоточні і не високоточні. До високоточним відносяться блоки, відхилення геометричних розмірів яких не перевищує 1 мм. У невисокоточних гра розмірів може бути до 2-х см, проте в нашій практиці зустрічаються невисокоточние блоки з відхиленням розмірів і до 5 см.

До наступної підгрупи відноситься поділ газобетону по щільності. Чим щільніше газобетонний блок, тим вище його міцність, одночасно з цим підвищується теплопровідність. Отже вводиться правило: чим міцніше, тим холодніше. Оптимальною щільністю для ідеального співвідношення міцність / тепло є щільність Д500. Однак Броварський завод газобетонних блоків ввів інноваційну технологію по якій блоки з щільністю Д400 можуть мати міцність, що перевершує по класу міцність ряд інших виробників.

За геометричним параметрам блоки бувають гладкими і з системою паз / гребінь. Геометрична формула паз-гребінь була створена для того, щоб виключити містки холоду між блоками. Якщо здійснювати кладку газобетонних блоків не на цемент, а на спеціальну клеющую суміш, то містки холоду будуть відсутні начисто. Газобетон паз-гребінь сьогодні виробляють тільки Стоунлайт, Аерок і ЮДК.

Також до деякої класифікації можна віднести і метод пакетировки готової продукції. Так, Стоунлайт (Бровари), Аерок (Обухів і Березань), і ЮДК (Дніпропетровськ) здійснює випуск і постачання своєї продукції акуратно покладеної на піддоні заводський автоматичним укладанням і з обов’язковим закриттям з усіх боків спеціальної, термоусадочної плівкою, з логотипами виробника, що повністю виключає підробку. Газобетонні блоки Куп’янськ, ХСМ, Суми здійснюють відвантаження своєї продукції навалом і не заморочуються на пакетировки, що безсумнівно призводить до обманів покупців різними недобросовісними посередниками.

Відсоток бою газобетонних блоків
При доставці газобетону від заводу до клієнта можливий деякий відсоток бою. Якщо блок якісний і автоклавний, то в машині будуть присутні половинки, які в будь-якому випадку будуть використані будівельниками і не понесуть значної витрати. Зазвичай боєм страждає навальний газобетон. Однак він і дешевше.

При замовленні газобетону в пакетах від «високоточних» виробників бій практично відсутня. Можливі недоліки при вивантаженні, коли стропами крана тиснуть верхні блоки. При цьому на блоці утворюються некрасиві вм’ятини, які згодом все одно будуть замазані розчином.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.