Дизайн інтер'єру: розписуємо поверхні.

Дизайн інтер'єру: розписуємо поверхні.
Одним із прийомів художнього перетворення інтер'єрів є декоративний розпис стель і стін. Це мистецтво налічує безліч тисячоліть, йдучи корінням в стародавні часу. У наші дні розпис не втратила популярності. Вона також актуальна, як і обклеювання поверхонь шпалерами, і їх фарбування.

Декоративний розпис вимагає серйозної підготовчої роботи. Крім того, ви не зможете самостійно виконати цю роботу, якщо не володієте достатніми навичками. Та й недешево вам обійдеться робота художника. Останнім часом попит на художню розпис зростає. Проконсультуйтеся з фахівцем, перш ніж оформляти свій будинок або квартиру за допомогою прийомів декоративно-монументального живопису. Це необхідно, тому що використання розпису в інтер'єрі пов'язане з багатьма умовностями, факторами і складнощами.

Розпис може виступати основним декоративним або стилеобразующим прийомом оформлення інтер'єру. Враховуйте головний фактор: доречність розпису в приміщенні. Кінцевим результатом декоративного живопису є симбіоз, що складається з майстерності і думок художника, а також побажань замовника. Якщо ви вирішили включити в свій інтер'єр розпис, враховуйте і все майбутнє оздоблення: меблі, колір обстановки, і навіть розстановку. Важливо співвіднести масштаб зображення і приміщення, врахувати ступінь штучного і природного освітлення. У невеликій кімнаті краще використовувати окремі декоративні елементи або орнамент. Великомасштабні зображення краще всього використовувати у великих приміщеннях: сюжетні багатофігурні, пейзажі та кольорові абстрактні композиції.

Ви можете оформити розписом весь будинок, кілька приміщень або тільки одне. Крім того, розписом можна оформити галерею і ресторан. Щоб приміщення виглядало гармонійно, поверхні стелі та стін краще прикрасити в одному стилістичному рішенні. Крім того, ви повинні дотримати колірний баланс всього простору. Все повинно поєднуватися: і стіни, і стеля, і поверхні меблів. Крім того, поєднуватися повинні портьєри, підлогове покриття і різні аксесуари. Розпис допомагає візуально врівноважити архітектурні пропорції і вирішити певні просторові завдання.

Сьогодні художниками використовуються різні сюжети і прийоми. Будь-який історичний інтер'єр можна відтворити за допомогою розпису. Сучасні розпису включають елементи спокійною, суворої класики, а також мотиви древніх культур Вавилона, Ассирії, Єгипту. Крім того, розпис може підходити і новомодним течіям: постмодерну, поп-арту. І хоча нові напрями вимагають від художників нових образотворчих і декоративних прийомів, вони підходять і для цих стильових рішень.

Декоративний розпис передбачає використання широкої палітри фарб. Також ви можете використовувати різні матеріали: пластик, пасту, штучну глину і рідкий мармур. Змішання цих матеріалів дозволяє добитися імітації різних поверхонь, завдяки поєднанню різних фактур і рельєфів.

Дизайн інтер'єру: розписуємо поверхні.


Дизайн інтер'єру: розписуємо поверхні.


Дизайн інтер'єру: розписуємо поверхні.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.