Як правильно орендувати квартиру

Як правильно орендувати квартиру
Як не стати жертвою шахраїв при оренді квартири? Нажаль, мало хто задається цим питанням при вигляді відповідної квартири.

Як правило, при оренді житла, трапляються довірливі люди. Для пошуку таких арендос'емщіков створюються цілі команди людей, починаючи від псевдо господарів до директорів агентств з липовими печатками і ліцензіями, які в будь-який час доби допоможуть зняти на тривалий час квартиру в Києві.

Як максимально убезпечити себе при зніманні квартири:

* Нагледівши квартиру, не полінуйтеся, поцікавтеся у сусідів, що з себе представляють господарі вибраної вами квартири.

* Уникайте суборенди. Намагайтеся зняти житло тільки у прямих господарів. Перевірте документи, що засвідчують права орендодавця на квартиру.

* Всі відносини з господарем квартири оформляйте у вигляді договору. Погоджуйтеся на усну домовленість лише у випадку, коли господарі - ваші близькі знайомі чи родичі.

Уникайте спілкування з "чорними маклерами". Нічого крім розчарування і неприємностей дане спілкування вам не принесе.

* Найкраще шукати квартиру за допомогою агентства нерухомості, яке має відповідні ліцензії і не перший рік працює на ринку нерухомості.

Варто пам'ятати, що орендодавець вимагає плату за житло за два місяці наперед. Якщо ви віддали гроші, а вас виселяють з квартири і не повертають їх, то через суд можна стягнути матеріальну та моральну компенсацію з власника приміщення. У цьому випадку потрібно довести факт передачі грошей.

Варто пам'ятати, що якщо орендодавець не виконує умов договору, наприклад, без попередження підвищує плату за квартиру або вимагає дострокового виселення, можна захистити свої права, звернувшись до суду. Але в такому випадку слід надати оригінал двосторонньої угоди між вами та власником житла.

Підписуючи договір оренди житла варто пам'ятати, що в договорі потрібно прописати наступні моменти, що гарантують дотримання прав наймача (орендаря):

1) розмір орендної плати, і вказівка ​​на те, чи входять сюди комунальні платежі і квартплата;

2) неможливість зміни ставки орендної плати протягом терміну дії договору;

3) неможливість розірвання договору оренди (виселення) протягом терміну дії договору оренди або іншого терміну, наприклад 1 місяць з моменту письмового повідомлення Власником про розірвання договору;

4) хто ще, крім наймача, може проживати в квартирі;

5) опис стану квартири, особливо відобразити дефекти, за їх наявності, для виключення надалі претензій з боку власника (наприклад, обдерті шпалери, зламані меблі і так далі);

6) показання лічильників електроенергії та води, наявність заборгованості по телефону і квартплаті.

Варто пам'ятати, що договір обов'язково повинен бути підписаний власником квартири, інакше не матиме юридичної сили.

Источник: http://realty.obozrevatel.com

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.