Не продаватись - вимагає громада у депутатів

Не продаватись -  вимагає громада у депутатів
Ваш голос може бути спасінням житомирян - ваших виборців, або вироком, підписуючи який, пам'ятайте, що ви підписуєте його і собі
Відкритий лист депутатам житомирської міської ради
Шановні народні обранці!

Повідомляє Житомир-online -сьогодні жителі Житомира як ніколи очікують, що ви згадаєте про свої обіцянки захищати їхні інтереси та сприяти покращенню умов життя жителів міста. Всі ці гарні слова ми чули рік тому і ще добре пам'ятаємо, як люди були потрібні кожному з вас. Символічно, що практично у річницю з часу вашого обрання настав час перевірити, чи щирими ви були тоді і чи готові ви довести це тепер. Ми всі спостерігаємо за тим, яке рішення кожен з вас прийматиме у надважливому для Житомира питанні. Вже декілька місяців обговорюється питання будівництва на території ботанічного саду гіпермаркету "Епіцентр". Влада у спробі протягнути рішення переходить всілякі межі.

Губернатор Сергій Рижук відверто погрожував тим з вас, хто стане на бік людей і проти будівництва, розправою, забуваючи про недоторканість принципів місцевого самоврядування в будь-якій демократичній державі. З кожним днем все більше експертів заявляють про те, що цей проект згубить наше місто і всіх його жителів, ось лише деякі аргументи:
- будівництво гіпермаркету зруйнує місцевий бізнес;
- кількість створених робочих місць не покриє кількість тих людей, що втратять роботу через перерозподіл бізнесу;

- з міста кошти вимиватимуться до Києва, де зареєстровано підприємство, регіон стане ще біднішим;
- "хрущовки", що розташовані на Польовій, через потік вантажного транспорту можуть зруйнуватись (мікрорайон розташований на плавунах, а важкий транспорт створює вібрацію більшу за міцність зношених будинків);

- жителі сусідніх будинків втратять сон та спокій від режиму роботи гіпермаркету;
- люди змушені будуть дихати шкідливими викидами транспорту, спальний мікрорайон втратить екологічно важливі для нього 5,4 га зелених легень;

- збільшиться негативний вплив розташованого неподалік (по вул. Корольова) заводу гарячого оцинкування металу;
- внаслідок зміни в екології будуть знищені рідкісні рослини ботанічного саду;
- збільшиться кількість тяжких захворювань, враховуючи туберкульоз та ракові пухлини.

І зрештою рішення про передачу земель Агроуніверситету, як вже зазначала обласна прокуратура і розуміє кожен правник, пов'язане з земельними питаннями, порушує Земельний Кодекс, природоохоронне законодавство. Передати землі навчальних закладів, згідно ст. 24, 149, 150 Земельного Кодексу України, може ВИКЛЮЧНО Верховна Рада, а не ректор і замміністра.

Сподіваємось, хоч один із цих фактів відгукнеться у вашому сумлінні. Депутати, які готові захищати сад від знищення, говорять про те, що з колегами по міській раді "ведеться робота". Ціна питання, за інформацією від них, зросла з 5000 до 20 000 $ за голос. Ймовірно, для того, щоб збільшити спокусу, влада йде на трюк - у новому рішенні про передачу землі, оприлюдненому на сайті міської ради, вже не йдеться про аукціон для "Епіцентра".

Це для того, щоб ви, проголосувавши, могли сказати своїм виборцям: "Я лише голосував за передачу ботанічного саду місту, а не за те, щоб його зрубали. Може, там буде сад чи аквапарк". Але поїзд вже рушить. І не думайте, що люди настільки тупі, щоб повірити в таке окозамилювання. Кожен ваш виборець побачить у піднятій руці зелені купюри за вирішення питання.

Деякі з вас вже взяли один гріх на душу, проголосувавши за розміщення заводу оцинкування, тож не беріть другий. Якщо ви все ж сумніваєтесь, зробіть простий крок - завітайте до житомирського онкологічного диспансеру і подивіться, які черги тепер людей. Ваше рішення збільшить їх у рази. Ви впевнені, що така доля омине вас, ваших батьків, ваших дітей? 20 тисяч доларів не врятують від наслідків знищення ботанічного саду.

Вони не врятують вас навіть за кордоном чи у дорогій клініці. Вони не врятують вас від вашого сумління і осуду людей. Вони того не варті!
Ваш голос може бути спасінням житомирян - ваших виборців, або вироком, підписуючи який, пам'ятайте, що ви підписуєте його і собі.
Будьте гідними нашого вибору!

Захистіть ботанічний сад!
ВОЛОДИМИР ТІТОВ,
громадське об’єднання «Я ЛЮБЛЮ ЖИТОМИР!»
Джерело статті: газета "Субота"

Источник: http://zhitomir-online.com

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.