Які вулиці Житомира перекриють на 9 травня

Які вулиці Житомира перекриють на 9 травня
Через святкування Дня Перемоги рух центральною частиною міста буде заборонено.

У зв’язку з відзначенням 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років по проведенням загальноміських заходів 9 травня з 8.30 год буде перекрито рух автотранспорту на майдані Перемоги під час проходження урочистої ходи за маршрутом: майдан Соборний – вул. Черняховського – Монумент Слави та під час проходження військових колон та техніки по вул. Черняховського.

Також буде обмежено рух транспорту по вул. Фещенка-Чопівського та Старому Бульварі під час проведення культурно-масових заходів в міському парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна з 14.00 до 22.00 год.

Відзначення Дня Перемоги у Житомирі

З нагоди 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у м. Житомирі пройде низка урочистих заходів, які розпочнуться 7 травня урочистими зборами та святковим концертом, що відбудеться в обласному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги. 9 травня у місті відбудеться покладання квітів до пам’ятників і меморіальних дошок героям війни.

Серед них – меморіальна дошка на будинку, де проживав командир партизанського з’єднання З. Й. Кириленко, пам’ятник в’язням фашистських концтаборів, пам’ятний знак „Партизанська слава”, пам’ятник Г. І. Шелушкову, меморіальна дошка Герою Росії, генерал-лейтенанту П. І. Шкідченку на будинку колишнього піхотного училища (вул. Перемоги, 10), пам’ятник О. Д. Бородію, пам’ятник на хуторі Довжик, пам’ятний знак „Жертвам фашизму”, меморіальна дошка підпільно-партизанського руху на Житомирщині В. О. Кременицькому, пам’ятник визволителям Житомира (площа Перемоги).

На площі Перемоги шикуватиметься святкова колона, у склад якої увійдуть: БТР з бойовим прапором 8-ї танкової армії; рота Почесної варти; військовий оркестр; колона ветеранів на автомобілях; колона ветеранів 8-ї танкової армії та міста (хто може пересуватися самостійно); група прапороносців з Державними прапорами та Прапорами Перемоги; колона керівництва обласної державної адміністрації, обласної ради, міської ради, командування 8 армійського корпусу, духовенство; коробка військовослужбовців 8 армійського корпусу на чолі з першим заступником командира; колона козацьких товариств; громадськість міста, представники політичних та громадських організацій. Урочистою ходою колона вирушить до монумента Слави, де відбудеться відтворення бою Великої Вітчизняної війни членами військово-історичного клубу «Червона Зірка» та учасниками історико-патріотичного об\'єднання «Пошук», мітинг та покладання квітів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.