Тігіпко пропонує українцям скинутися на зарплату для працівників держпідприємств

Тігіпко пропонує українцям скинутися на зарплату для працівників держпідприємств
Тігіпко планує створити окремий фонд для погашення заборгованості із зарплати.

У Кабінеті міністрів готується законопроект про солідарну відповідальність, що передбачає, що з відрахувань кожного працюючого українця створюватиметься фонд для погашення заборгованості із зарплати на державних підприємствах.

Про це у п'ятницю, 15 червня, на прес-конференції у Миколаєві заявив міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Ми готуємо зараз законопроект, який передбачає солідарну відповідальність всіх працюючих по відношенню до тих людей, які потрапляють у таку ситуацію", - сказав Тігіпко.

"Швидше за все, частина коштів єдиного соціального внеску буде перерозподілена з окремих соціальних фондів ще до одного фонду, в якому окремо не створюватиметься адміністрація, але в якому накопичуватимуться кошти для підприємств, на яких буде ось така ситуація", - додав міністр.

Як пояснив Тігіпко, "це означає, що ми всі з кожної заробітної плати, без збільшення навантаження, робитимемо перерахування".

"Ви сьогодні в середньому платите 36,6% єдиних соціальних внесків. Ми передбачаємо, що якийсь внесок ми зменшимо, а частину цю перерахуємо туди, щоб заборгованість таким ось чином можна було компенсувати", - зазначив він.

За словами Тігіпка, він поки не бачить інших варіантів, як вирішити питання з погашенням такої заборгованості.

"Коли ми починаємо входити конкретно в проблеми кожного підприємства, починаються суди, інвестори, які накрутили якісь борги, і в правовому полі вирішувати це дуже важко - затягується надовго. Іншого варіанту в наших умовах я не бачу. Поки що не знайшов", - сказав він.

В найближчий рік для погашення заборгованості із зарплати на держпідприємствах необхідно буде зібрати близько 1 млрд грн, підкреслив міністр.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.