Українцям доведеться викласти за біометричний паспорт до 40 доларів

Українцям доведеться викласти за біометричний паспорт до 40 доларів
Українці за кордоном з наступного тижня зможуть отримати біометричний паспорт. Однак, таке задоволення не безкоштовне.

"Перша партія паспортів піде в наші представництва в Молдавії. Поки це тільки за кордоном. Зараз вже 90 наших дипломатичних установ за кордоном забезпечені необхідним обладнанням для оформлення паспортів нового зразка", - сказав "Сегодня" прес-секретар українського Міністерства іноземних справ Костянтин Перебийніс.

За його словами, отримати паспорт можна в посольстві України в Молдові та консульстві України в Бельцях - за умови попередньо поданого клопотання.

За новий паспорт з чіпом, з якого можна дистанційно зчитувати інформацію про власника і термін дії документа, доведеться заплатити від $ 35 до $ 40 - конкретну цифру в МЗС не назвали.

"В кожному посольстві свої тарифи", - сказав Перебийніс.

Між тим, поки невідомо коли біометричні паспорти почнуть видавати в Україні. За словами прес-секретаря МЗС, цим займається Державна міграційна служба, однак свою відповідь вчора відомство не надало. Раніше там заявляли, що грошей на видачу чіпованих паспортів в бюджеті немає.

"Потрібно близько 700-800 млн грн. У цьому році таких грошей нам не виділяли. Масове виробництво паспортів почнеться не раніше 2015 року, а швидше за все - у 2016-му", - заявляв у кінці лютого голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.