На Чорнобильській АЕС розпочато фінальні роботи на "Об'єкті "Укриття"

На Чорнобильській АЕС розпочато фінальні роботи на "Об'єкті "Укриття"
На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС тривають роботи з переміщення Східній частині Арки нового безпечного конфайнмента (НБК) із зони збірки в зону очікування біля "Об'єкту "Укриття" (ОУ), які розпочато 1 квітня. Про це 5-му каналу повідомили 2 квітня в прес-службі ЧАЕС.

Роботи з переміщення, як повідомлено, виконує субпідрядник компанії NOVARKA- голландська фірма MAMMUT на унікальному обладнанні власного виробництва. Всього в переміщенні задіяні 112 потужних домкратів , які встановлені по периметру Арки з північної та південної її сторін.

"Арочна конструкція, вага якої нині становить 12 600 тонн, переміщається зі швидкістю 10 метрів на годину. Максимальна швидкість, яка може бути досягнута при переміщенні даної конструкції - 11,5 метрів на годину. Конструкція переміщена на 54 метри. А разом Східна частина Арки буде переміщена на 112,5 метра", - підкреслюють в ДСП Чорнобильська АЕС.

Як підкреслив в коментарі провідний інженер проектів і програм Петро Британ, унікальність цих робіт полягає в тому, що "раніше ніде в світі не виконувалися переміщення настільки масивних і одночасно об'ємних конструкцій" та ще й в умовах складної радіаційної обстановки навколишнього середовища.

Нагадаємо, що Арка нового безпечного конфайнмента (НБК) в 2015 році має повністю накрити собою існуючий "Об'єкті "Укриття". Цей Об'єкт з 1986 року років локалізує 4-й енергоблок ЧАЕС, зруйнований аварією в квітні 1986 року.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.