Україна подала заявку на відновлення поставок газу з Угорщини

Україна подала заявку на відновлення поставок газу з Угорщини
Україна подала заявку на відновлення з 1 травня 2014 року імпорту природного газу через територію Угорщини, який був припинений в кінці грудня 2013 року.

Згідно з оперативними даними угорського оператора FGSZ Ltd, заявка на 1 травня становить незначні 22,5 тис. куб. м природного газу.

У серпні-вересні 2013 року максимальні обсяги щодобового імпорту досягали 9 млн куб. м.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" з листопада 2012 року почав імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з компанією RWE Supply&Trading GmbH (Німеччина).

З квітня 2013-го почалися поставки природного газу з боку Угорщини. Всього у 2013 році Україна імпортувала з Європи 2,132 млрд куб. м природного газу.

З січня 2014 року реверс був припинений після досягнення домовленостей між "Нафтогазом" і "Газпромом" про ціну на російський газ за ціною $ 268,5 за 1 тис. куб. м, але з квітня ці домовленості не були продовжені.

З 15 квітня 2014 року "Нафтогаз" відновив реверс природного газу з боку Польщі. Тим часом Словаччина вже готова до реверсних поставок газу в Україну, 28 квітня Київ і Братислава підписали угоду про постачання газу.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.