На 100 платних пасажирів житомирського ТТУ припадає 160 пільговиків

На 100 платних пасажирів житомирського ТТУ припадає 160 пільговиків
На засіданні міськвиконкому начальник Житомирського тролейбусно-трамвайного управління Олег Таможський розповів про діяльність свого підприємства в минулому році.

Він не заперечує, що ТТУ як і раніше залишається по-суті збитковим і тих коштів, якими держава компенсує пільгові перевезення - не вистачає.

За підрахунками на сотню пасажирів, які оплачують свій проїзд у громадському транспорті, припадає 160 пільговиків, тобто тих, хто має право на безкоштовний проїзд.

Зокрема, мова йде про 20 пільгових категорій громадян, які не сплачують за проїзд, але держава має компенсувати ці кошти підприємству зі свого бюджету.

Проте, ситуація залишається незмінною - ТТУ збиткове, а коштів з обласного і державного бюджетів все ж не вистачає на покриття збитків.

На сьогодні заборгованість по зарплаті становить 800 тисяч, але також не оплачені й інші платежі за послуги. Водночас з міського бюджету передбачено 6 мільйонів на оновлення й ремонт рухомого складу ТТУ у цьому році.

На лінії, за словами Таможського, працює поки 68 машин, але їх не вистачить у випадку, якщо влада все-таки зважиться забрати з вулиць приміські автобуси й маршрутки, якими перевозять пасажирів і в межах міста.

Начальник управління вважає правильним, коли б вони перевозили пільгових пасажирів виключно на ту суму, яку видає на це держава або ж вкотре необхідно підянти питання про монетизацію пільг для населення.

Фактично, підприємство має мільйонні збитки і приміром за останніми підрахунками, аби наприкінці року вийти на нуль, необхідно в середньому 27 мільйонів. Про прибутки поки взагалі доводиться лише мріяти.

Навіть попри це в минулому році вдалося провести ремонтні на території депо, а ще неодноразово презентувати капітально відремонтовані тролейбуси і випустити їх на лінію.

Зважаючи, що усі трамваї й тролейбуси перебувають у депо на Вітрука, депо на Ольжича пропонує ряд додаткових платних послуг для перевізників. Завдяки цьому вдалося заробити близько 300 тисяч гривень у 2013 році, ще понад 700 тисяч - кошти від зовнішньої, внутрішньої та інших видів реклами на носіях, що є у власності ЖТТУ.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.