Розмір допомоги при народженні дитини збільшать до 41 тисячі гривень

Розмір допомоги при народженні дитини збільшать до 41 тисячі гривень
Із 1 липня цього року сума допомоги при народженні дитини становитиме фіксовані 41 тис. 280 грн. Ці гроші батькам виплачуватимуть протягом трьох років, адже цю допомогу, відповідно до нового законодавства, об'єднали з іншою допомогою – по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку. До того ж виплати на всіх новонароджених дітей будуть однаковими – 41 тис. грн, не залежно від того, яка за рахунком ця дитина в родині.

Ці нововведення передбачені в Законі України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні", який Верховна Рада ухвалила ще 27 березня 2014 року.

Одразу після народження дитини родині виплачуватиметься 10 тис. 320 грн, пише УНІАН із посиланням на прес-службу Мінсоцполітики. Решта суми допомоги (30 тис. 960 грн) родина отримуватиме впродовж трьох років по 860 грн щомісяця. Якщо член родини, який отримує допомогу, вирішить вийти на роботу, виплати однак будуть продовжуватися до досягнення дитиною трьох років.

Водночас у Мінсоцполітики наголошують, що час перебування члена родини у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується до трудового стажу.

Слід зазначити, що допомога, яка була призначена до 1 липня 2014 року, не буде переглядатися, а виплачуватиметься в тих же розмірах та термінах, адже згідно із Законом України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату народження дитини.

Нагадаємо, нині допомога при народженні першої дитини становить майже 31 тис. грн, на другу – майже 61 тис. грн, а на третю і наступну – майже 124 тис. грн.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.