Після підписання угоди з ЄС Україні пророкують бум туризму, виробництва авто та харчів

Після підписання угоди з ЄС Україні пророкують бум туризму, виробництва авто та харчів
Після підписання економічної частини угоди про асоціацію України з Євросоюзом, а також після закінчення бойових дій на Донбасі Україна може претендувати на виробничий центр у Європі.

Міністр економічного розвитку та торгівлі Павло Шеремета переконаний, що перейти на європейські стандарти виробництва українські підприємства зможуть за два місяці. Проте цей процес може розтягнутися на два роки.

Натомість у США прогнозують, що саме завдяки угоді про асоціацію з ЄС чимало міжнародних компаній можуть перенести в Україну виробництво автомобілів або товарів широкого вжитку. Про такі перспективи в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів голова Американсько-української ділової ради Морґан Вільямс.

"Це (підписання угоди) має принести Україні більшу стабільність, підтримку, збільшує розмір ринку. Більшість американських компаній – транснаціональні, і працюють в Україні через свої європейські офіси. Тому американський бізнес дуже задоволений підписанням угоди. Ми думаємо, це матиме позитивні наслідки як найближчим часом, так і в перспективі", - говорить Вільямс.

На думку експерта, для міжнародних компаній насамперед важливий перехід України на європейську систему стандартів. І щойно заспокоїться ситуація на Сході, слід очікувати притоку інвестицій, насамперед у виробництво.

"Ми розраховуємо на значні інвестиції з ЄС у створенні в Україні виробничих потужностей. Тут могли б вироблятися товари широкого вжитку, автомобілі. Україна може стати своєрідним виробничим центром. Ринок виробництва харчових продуктів розвиватиметься потужно. Буде більше туризму і бізнес-подорожей, як тільки скасують візи до ЄС для українців. Буде розвиватися комп'ютерний аутсорсінг (передача компанією частини її завдань або процесів стороннім виконавцям на умовах субпідряду). Просто навіть від покращення іміджу країни – збільшиться її привабливість", - наголошує Вільямс.

Голова Американсько-української ділової ради погоджується, що Росія може обмежити доступ українським товарам на свої ринки, але вважає помилковим цілком орієнтуватися на країни колишнього Радянського Союзу.

"Українському бізнесу треба вчитися бути гнучким і швидко пристосовуватися до змін. Треба активніше працювати на європейському ринку і не залежати від єдиного російського ринку. Не можна дозволяти Росії водити вас за ніс і шантажувати. Україна не має відмовлятися від стратегічно важливих речей, тому що хтось обіцяє проблеми в торгівлі, які можуть тривати півроку. Рух до Європи – стратегічно правильний для України. Це було помилкою України з часу розвалу Радянського Союзу орієнтуватися в торгівлі лише на російський ринок. Це небезпечно для будь-якої країни", - переконує Вільямс.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.