З початку року населення Житомирської області зменшилася на 3 тис осіб

З початку року населення Житомирської області зменшилася на 3 тис осіб
З початку 2014 р. кількість жителів Житомирщини зменшилася на 3 тис осіб.

Основна причина - природне скорочення, коли чисельність померлих переважає над кількістю новонароджених. За оцінкою обласної статистичної служби, на 1 червня в регіоні проживало 1 млн 260 тисяч постійних жителів. До Всесвітнього дня народонаселення (який відзначали 11 липня) статистики провели аналіз і порівняли деякі демографічні показники за загальноукраїнським.

З них чисельність жителів Житомирщини складає 2,8% населення всієї країни.

У регіоні кількість дітей віком до 16 років, становить 17%, а в цілому по Україні - 15%. Чисельність людей працездатного віку (від 16 до 60 років) в області майже 774 тис. або 61%. Загальнодержавний показник дещо більше - 62,7%.

- Середній вік жителів Житомирщини становить 40 років (аналогічний показник по Україні - 40,6). По підлозі склад населення Житомирщини характеризується чисельною перевагою жінок - 54% в загальній кількості. Але в межах вікових груп співвідношення статей відрізняється, - розповідає начальник управління статистики у Житомирській області Галина Пашинська

- У групі новонароджених на тисячу дівчаток припадає 1054 хлопчика. Серед молоді від 15 до 34 років на кожну тисячу жінок припадає 1051 чоловік. Після 34 років співвідношення статей докорінно змінюється у користь чисельної переваги жінок. Особливо відчутна вона в старших вікових групах. Якщо у віці 35-39 років на кожну тисячу жінок припадає 963 чоловіки, у віці 70 років і старше - тільки 429, тобто вдвічі менше, - пояснює Пашинська.

Серед довгожителів області також лідирують жінки: вік 100 років і старше мають 138 жінок і лише 19 чоловіків.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.