Житомирська область на 19 місці за рівнем середньомісячної зарплати

Житомирська область на 19 місці за рівнем середньомісячної зарплати
Станом на 1 червня 2014 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області становила 9,9 млн грн. Порівняно з початком року сума боргу зросла на 2,1 млн грн. або на 26,5%.

Про це йдеться в розпорядженні №185 від 14/07/2014, голови Житомирської облдержадміністрації Сидора Кізіна.

Основною причиною зростання в поточному році суми заборгованості та невиконання графіка є виникнення 14 нових підприємств - боржників, з яких 4 підприємства державної власності із загальною сумою боргу 330,4 тис. грн., 1 комунальне підприємство (160 тис. грн.), 9 приватних підприємств (3,4 млн грн.).

За статистичними даними середньомісячна заробітна плата найманих працівників в області за січень - квітень 2014 склала 2542 грн. і зросла порівняно з аналогічним періодом попереднього року на 6,3% (по Україні - на 5,3%). Однак, рівень заробітної плати в області залишається на 760 грн. або на 23% нижче, ніж в середньому по країні (3265 грн.). За цим показником у державному рейтингу Житомирська область займає 19 місце.

Враховуючи інфляційні процеси, індекс реальної заробітної плати склав 104,5%. У державному рейтингу за цим показником область займає 2 місце.

За видами економічної діяльності, у квітні найнижча заробітна плата була зафіксована у працівників будівельних організацій, торгівлі, закладів мистецтва, спорту, розваг і відпочинку.

У територіальному розрізі низькою заробітна плата залишається у Брусилівському, Ємільчинському, Ружинському, Баранівському, Красноармійському, Любарському, Житомирському районах.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.