Депутат Житомирської міськради пропонує президенту дозволити вживати пиво та алкогольні напої лише після 21 року

Депутат Житомирської міськради пропонує президенту дозволити вживати пиво та алкогольні напої лише після 21 року
Депутат Житомирської міської ради Наталія Боровська пропонує колегам-депутатам підтримати звернення до президента України Петра Порошенка з проханням «підняти дозвільний вік споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива з 18 до 21 років».

Відповідний проект рішення зі зверненням до президента опублікований на сайті міської ради.

«У важкий для України час не можна забувати, що українців знищує не лише зовнішній ворог, але й внутрішній – це активна пропаганда та не контрольований продаж алкоголю і пива... З метою збереження української здорової нації та високоморальних цінностей у суспільстві просимо Вас:

1. Обмежити з 8.00 до 22.00 рекламу (в тому числі спонсорство) алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (в тому числі торгових марок, знаків та іншої інтелектуальної власності, що відноситься до даних виробів) на телебаченні, радіо, в інтернеті.

2. Повернути кримінальну відповідальність за самогоноваріння та за реалізацію незаконно виготовленої продукції.

3. Продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива повинен здійснюватися виключно в спеціалізованих магазинах чи спеціалізованих відділах.

4. Підняти дозвільний вік споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива з 18 до 21 років», - йдеться у запропонованому зверненні.

Боровська також наводить дані Всесвітньої організації охорони здоров’я: Україна посідає перше місце у світі серед підліткового та молодіжного алкоголізму, 40% наших молодих людей страждають алкоголізмом, близько 90% з них саме пивні алкоголіки. За статистикою 40% хлопців та 26% дівчат віком до 10 років вже пізнали смак алкоголю, у віці до 13 років - таких вже виявилося майже 75%. 91% дівчат та хлопців віком 15–16 років мають досвід вживання алкоголю, 63% – досвід паління тютюну, ще 14% – «спробували» марихуану. Найбільш поширеним, як серед хлопців так і серед дівчат, є вживання пива (відповідно 70% і 56,5%).

Крім того, Наталія Боровська підготувала проект рішення міської ради щодо обмеження реалізації алкогольних напоїв на території міста Житомира. Вона пропонує заборонити реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива суб’єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, крім громадського харчування, на території міста Житомира з 21.00 години до 08.00 години.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 22 лютого цього року депутати проголосували за заборону продажу алкоголю після 22.00 терміном на місяць. На початку квітня Боровська підготувала проект рішення, яким пропонувала продовжити дію заборони до 31 грудня 2014 року. На сесії 18 червня депутати розглядали цей проект рішення, але не підтримали його: «за» проголосував лише 21 депутат при необхідному мінімумі 31 голос.

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.