Через три дні ЄС має підготувати санкції проти Росії, що завдадуть непоправної шкоди її економіці

Через три дні ЄС має підготувати санкції проти Росії, що завдадуть непоправної шкоди її економіці
Уже в цю п'ятницю, 5 вересня, у Євросоюзі може бути готовий пакет жорсткіших санкцій проти Російської Федерації через її агресію проти України.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв. "Уже буквально сьогодні в комітеті ЄС на рівні послів почалися відповідні дискусії, і ми очікуємо, що до п'ятниці потужний пакет санкцій буде представлений лідерам глав держав ЄС для того, щоб їх ввести в разі, якщо російська сторона буде продовжувати агресивну політику", - підкреслив Єлісєєв.

Водночас прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон наголосив, що чергові обмеження проти РФ завдадуть непоправної шкоди російській економіці. Про це пише "The Telegraph".

"Росія повинна зрозуміти, що якщо вона буде продовжувати цей самий шлях (щодо агресії проти України), то її відносини з рештою світу будуть радикально відрізнятися в майбутньому. Нові санкції будуть складені протягом тижня, і я не погоджусь з твердженням, що санкції не працюють. Капітал виходить з Росії, банкам не вистачає фінансів, обвалюється російський фондовий ринок і рубль значно знизився", - зазначив Кемерон.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляють, що серед нових санкцій може бути обмеження на поставки російських предметів розкоші в Європу – зокрема, водки, ікри та алмазів. Водночас у Європарламенті запропонували обвалити ціни на енергоносії, аби покарати Росію. Також пропонують виключити російський рубль з міжнародних фінансових розрахунків.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.