Як житомиряни готуються до опалювального сезону

Як житомиряни готуються до опалювального сезону
Керівники Житомирщини та обласного центру просять житомирян підготується до важкої зими, можливих проблем і економити ресурси. Житомиряни готуються - утеплюють будинки, купують будматеріали і терміново проводять ремонти.

Про економію і складному найближчому майбутньому голова Житомирської облради Віталій Француз і в.о. мера Любов Цимбалюк говорили на урочистостях у драмтеатрі присвячених 1130-річчя Житомира, минулої п'ятниці.

- На жаль, це реалії, про які говорила Любов Цимбалюк - що з початку опалювального сезону ми передбачаємо, що будуть проблеми. Тому що наші сусіди, наші добрі друзі - всі ми вважали, вже сьогодні призупинили виведення військ. І те, що відбувається з енергоносіями - ми розуміємо, що може бути складно, - заявив Віталій Француз.
Француз закликав населення увійти в становище ситуації і економити ресурси:

«Щоб кожен не тільки слухав, але й робив це: не вмикайте зайві електроприлади, зайві лампочки - це буде той внесок, щоб ми вистояли і показали України є незалежною державою, де люди хочуть у мирі, злагоді та європейському суспільстві», - зазначив він.
По особистим спостереженням журналіста «Журналу Житомира» в місті зараз відбувається якийсь бум на утеплення фасадів будинків, в якому пальму першості зараз тримають мешканці приватного сектору - тут і там люди утеплюють свої будинки пінопластом. Багато житомирян за останні пару місяців також провели заміну вікон на сучасні, енергозберігаючі.

Ще одна тенденція останніх двох місяців - люди, не маючи надії на поліпшення економічної ситуації в країні в найближчому майбутньому і особливо стурбовані ситуацій з гривнею і іноземними валютами, взялися вкладати гроші в будматеріали (часом для потреб майбутніх, а не нинішніх) і навіть терміново робити ремонт, які раніше на даний період вони взагалі не планували.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.