Житомирська міськрада в рейтингу публічності зайняла 18 місце з 24 міст

Житомирська міськрада в рейтингу публічності зайняла 18 місце з 24 міст
Житомирська міська рада отримала результати моніторингу публічності і відкритості, проведеного Центром політичних студій та аналітики та Громадянської мережі ОПОРА.

Як розповіли «Журналу Житомира» в міській раді, громадянська мережа ОПОРА зміряла Індекс публічності місцевого самоврядування Житомира - 43%, де індекс публічності виконавчих органів ради - 45%, міського голови - 44% і депутатського корпусу - 40%. Це 18 показник з 24 міст обласного значення.

«Дослідження показали ряд недоліків у публічності та відкритості Житомирської міської ради, виконавчих органів ради та міського голови. І на відміну від звичайної критики в бік влади, ці громадські об'єднання дають нам багато порад, рекомендацій і пропозицій, як забезпечити належний рівень доступу до інформації, стати публічнішою», - зазначила начальник управління по зв'язках з громадськістю міської ради Світлана Прокоф'єва.

В. о. міського голови Любов Цимбалюк підписав окреме доручення з вивчення матеріалів досліджень, проведених громадськими організаціями для усунення недоліків та забезпечення належного рівня доступу до публічної інформації та публічної влади.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.