В селі під Житомиром побудували твердопаливну котельню за 960 тис. грн

В селі під Житомиром побудували твердопаливну котельню за 960 тис. грн
У школі села Сінгури Житомирського району введена в дію нова твердопаливна котельня. Її потужність втричі більше попередньої - 650 кВт.

Як розповіли «Журналу Житомира» в обласній раді, нова котельня має високий ККД - до 85%, а також систему автоматики, яка дозволяє підтримувати заданий температурний режим.

Загальний кошторис будівництва котельні - 960 тис. гривень. 170 000 виділила сільська рада, інші надійшли в рамках виконання державної програми переходу котелень на альтернативні види палива.

Досі Сингуровская середня школа була однією з найбільш проблемних в Житомирському районі. Її опалювало 2 газових котла, загальною потужністю до 200 кВт. Загальна площа чималого приміщення школи, розрахованої на 600 учнів, досягає 4,5 тис. м2.

Тепла від старої котельні на якісний обігрів навчальних приміщень просто не вистачало - температура в класах в зимовий час рідко перевищувала 10 градусів. Але і за таких реалій на опалення школи раніше витрачали 70 тис. м3, а це - понад півмільйона гривень щорічно.

Тепер у Сингуровской школі чекають не менш 40% економії коштів щорічно. А попередні підходи до опалення газом фахівці називають критично невиправданими. У Житомирському районі за поточний рік це вже 7-я нова котельня, яка дозволяє економити і не переплачувати за російський газ.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.