Стало відомо, коли в Житомирі розпочнеться призов на строкову військову службу в 2015 році

Стало відомо, коли в Житомирі розпочнеться призов на строкову військову службу в 2015 році
Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військових у 2015 році".

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, згідно з документом, в поточному 2015 році чергові призови громадян України на строкову військову службу пройдуть у квітні-травні та жовтні-листопаді.

На строкову військову службу призвуть придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Кабміну доручено визначити чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу, а також обсяги видатків для проведення чергових призовів у 2015 році.

Крім цього, Указ передбачає звільнення у квітні - травні 2015 року у запас військових, які вислужили встановлені строки строкової військової служби.

Раніше повідомлялося, що Міноборони планує в 2015 році закликати 40 тис. строковиків та залучити 10,5 тис. контрактників. Президент України Петро Порошенко запевнив, що солдат строкової служби не будуть направляти в зону АТО.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.