Житомирська область готується відзначати День Європи

Житомирська область готується відзначати День Європи
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський затвердив план заходів з підготовки та відзначення Дня Європи в Житомирській області.

За інформацією прес-служби облдержадміністрації, 22 квітня в Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. Огієнко відбудеться гранд-ринг «Етикет від А до Я» (запрошуємо в Великобританію).

Протягом 27 квітня - 8 травня в ЖДУ ім. І. Франка пройде цикл лекцій з європеїстиці, а 28 квітня на історичному факультеті вишу відбудеться студентська науково-практична конференція на тему: «Україна і Європа». Заходи до Дня Європи, які охоплять всі навчальні та бібліотечні установи області, будуть проходити з квітня по червень.

Серед найбільш масштабних та цікавих подій - обласний фестиваль художніх колективів національно-культурних товариств Житомирщини «Поліська родина», спартакіада Житомирського національного агроекологічного університету з волейболу серед факультетів, зустріч студентів Житомирського державного технологічного університету з викладачем навчального закладу Чеської Республіки.

В рамках святкування Дня Європи у вищих навчальних закладах області будуть випущені тематичні студентські газети і спецвипуски радіопередач, пройдуть педагогічні та інформаційно-дискусійні години, вікторини, бесіди, ознайомчі уроки.

Крім визначених у розпорядженні заходів, 15-17 квітня в коледжі культури і мистецтв ім. Огієнко відбудуться два майстер-класу. Для студентів закладу їх проведуть викладач Дрезденської музичної академії Криштофер Герберт і відомий соло-кларнетист Геза Барті, який працює з видатними оркестрами Європи.

Нагадаємо, що День Європи було встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 року № 339/2003. У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.