На продовольчому ринку Житомирської області у квітні 2015 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,3%.
Про це розповіли в Головному управлінні статистики в Житомирській області.
Зокрема, в межах 6,4-11,8% подорожчали кондитерські вироби з цукру та борошна, морозиво, шоколад, кава, сіль, прянощі та кулінарні трави, мінеральні та джерельні води, хліб, макаронні вироби, фруктові соки, м'ясо птиці, соуси, приправи, безалкогольні напої.
Також на 1,9-5,5% підвищилися ціни на кисломолочну продукцію, маргарин, чай, масло, мед, борошно і крупи, свинину, рибу та продукти з неї, яловичину, сметану, рис, молоко. У той же час, ціни на цукор знизилися на 12,2%, яйця - на 9,0%, сало - на 3,8%.
Ціни на овочі зросли в середньому на 14,1%, в основному, за рахунок подорожчання капусти на 40,6%, коренеплодів, цибулі та грибів - на 12,0%. У той же час овочі, вирощені з насіння, подешевшали на 4,3%, картоплю - на 3,1%. Ціни на фрукти зросли в цілому на 3,4%, у т. ч. яблука подорожчали на 19,3%, цитрусові - на 7,9%. Зате банани подешевшали на 5,8%.
Крім цього, алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 2,2%, зокрема алкогольні напої - на 3,6%.