Житомирян застерігають від купівлі ковбаси та інших продуктів на вулицях міста

Житомирян застерігають від купівлі ковбаси та інших продуктів на вулицях міста
З настанням весняно-літнього періоду у Житомирі істотно зростає кількість охочих почати стихійну торгівлю продуктами харчування на вулицях міста.

Цьому сприяє не тільки соціально-економічне становище в країні, але і той факт, що несвідомі мешканці Житомира воліють купувати продукти харчування «із землі».

Як правило, покупці не звертають уваги на навколишнє бруд, летить на продукти з вулиці від машин і з-під ніг перехожих. Вони розраховують, що придбати товари на вулиці, по дорозі додому, швидше і дешевше.

"Вживання в їжу продуктів харчування, придбаних у місцях стихійної торгівлі, де реалізація продуктів проводиться без умов холоду, а у продавців відсутні які-небудь документи, що засвідчують якість та безпеку продуктів, викликає особливе занепокоєння", - кажуть у санепідемслужбі Житомира.

За інформацією Житомирського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області в місті Житомирі склалася напружена ситуація щодо захворюваності гострими кишковими інфекціями серед населення міста. Жителі міста повинні розуміти, що купуючи у випадкової людини в невстановленому місці товар, в умовах, що не відповідають санітарним нормам, в будь-який момент може обернутися великою бідою для покупця і його сім'ї.

"Не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі. Застерігаємо усіх від небезпеки, пов'язаної із вживанням цих продуктів. Адже якщо ніхто не буде купувати товари на стихійних ринках - то відповідно і останні зникнуть. Будьте свідомими і здоров'я Вам!" - звертається до жителів міста Відділ торгівлі, громадського харчування департаменту власності та ринкового регулювання міської ради Житомира.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.